![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
tak wygląda mój skrypt do obsługi autoryzacji:
Czy jest on w miare bezpieczny ![]() ![]() ![]() ![]() z góry dzieki -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja proponuje kodowanie hasel za pomoca md5" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja proponuje kodowanie hasel za pomoca md5" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual A czemu nie krok na przód i sha1" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czemu nie krok na przód i sha1" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual a czy md5 nie jest bardziej kompatybilne z php ![]() ![]() ![]() -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jesli chodzi o md5 to w jaki sposob wykorzystac te kodowanie ![]() ![]() W pliku przechowujesz hasło zhaszowane, czyli nie "chemia", tylko "b9138ec92c7c78ed532ac7c7abd82ed6". Następnie haszujesz zawartość pola formularza ($_POST['passwd']) i porównujesz obydwa hasze. -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
oki md5 juz mi działa ... czy są jeszcze jakies inne propozycje aby zabezpieczyc logowanie
![]() Ten post edytował kononowicz 15.07.2007, 16:06:06 -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 00:07 |