![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam użytkownika który po zbanowaniu wchodzi na stronę przez proxy.. jest to bardzo męczące. Co mi na to poradzicie? Może jakieś gotowe rozwiązanie? Lub prosty skrypt? Nie wiem.. ale byłbym bardzo wdzięczny gdybyście podzielili się swoją wiedzą w tym zakresie ze mną. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na dobrą sprawę to ... się go nie pozbędziesz. Możesz spróbować wyciągnać jego prawdziwe IP, poprzez:
Ale ta zmienna nie jest zawsze przesyłana przez proxy. Jeśli on używa elite proxy, które nie przesyłają tego to nie masz szans, aby się go pozbyć. Ewentualnie pozostaje Ci geolokalizacja, ale to ograniczy wejścia użytkowników nie pochodzących z wybranego kraju. Możesz również, spróbować wykryć port z jakim łączy się on z Twoją stroną i to co jest różne niż :80 banować ![]() Jak już zdobędziesz jego prawdziwe IP to możesz próbować zlokalizować kolesia. Co do skryptu, NuLL, dawno temu podawał taki oto skrypt:
Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:51 |