![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tzn. mam cos takiego:
Problem pojawia sie wtedy, gdy w podawanej frazie wystepuja polskie znaki, np. "Moja mama je zółte ślimaki" Próbowałem jeszcze [[:print:]] też nic nie dało. ![]() Ten post edytował microh 4.07.2007, 09:53:09 -------------------- Kobiety są jak pixele - ładne tylko z daleka!
Kobieta $zmienną jest ;D Fuck all my project !!!!! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz dodac do wyrazenia po prostu polskie znaki:
preg_match_all("/[a-zA-Ząćęół]+/i", $str, $src); -------------------- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak:
Zeby odnajdywał ciąg: to jest śmieszne ... we wzorcu: Niestety nie działa ;/ -------------------- Kobiety są jak pixele - ładne tylko z daleka!
Kobieta $zmienną jest ;D Fuck all my project !!!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrażenie to oznacza: "znajdź `<span id="vidDescBegin">`, a za nim jakiekolwiek znaki aż do najbliższego `</span>`" Flaga i: wielkość liter nie ma znaczenia Flaga s: Metaznak kropki (dowolny znak) pasuje również do znaków nowego wiersza -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:53 |