![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znalazłem nic na forum co by mogło mi pomóc, więc piszę:
Pobieram z dwóch stron dane w postaci:
Jak je zsumować w najprostszy i najszybszy sposób, żeby otrzymać "3 weeks 2 hours 02 minutes"? (days pomijamy bo wychodzi 0 - nowy tydzień, chociaz nic sie nie stanie jak bedzie tam jeszcze "0 days" - dla mnie to nie ma znaczenia). P.S.: Proszę się nie dziwić jak w tym co dodałem bedzie sie cos nie zgadzac - dodawane w pamieci ![]() P.S.2: Podane przeze mnie zmienne są zmiennymi przykładowymi. Mogą się tam pojawić jeszcze np. seconds, years, itp. Z góry dziękuje za odpowiedź! Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomysł taki na szybko:
- dzielisz ciąg za pomocą explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual po spacji a następnie zliczasz ilość elementów i zaczynasz od końca, porównujesz sekundy, dodajesz, jeśli więcej niż 60 to sprawdzasz ile więcej i zapamiętujesz, potem idziesz do minut i podliczasz, dodajesz zapamiętane minuty z sekund i przechodzisz do godzin... itd Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 29.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prościej chyba będzie tak:
I ze zmiennej $result która zawiera liczbe sekund obydwu dat możesz wyciągnąć ilość minut, dni, tygodni etc. proste działania matematyczne. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje! Dziala flv! kossa równiez dziekuje za pomysl, mialem sie za to brac, ale pomysl flv faktycznie jest szybszy. Zaczalem strtotime sam probowac na poczatku ale mi cos za wielkie liczby wychodzily... nie odjalem time() po prostu
![]() Ten post edytował lodziarz 3.07.2007, 12:14:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 07:25 |