![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie pytanie czy da sie napisać bot'a w php który by łaczył sie z serwerem pvpgn - Netcraft i pilnował channelu klanowego... Zaleta było by iz bot chodziłby puki serwer nie padnie ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 288 Pomógł: 12 Dołączył: 2.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyne rozwiązanie to sockety. Ale musisz protokół serwera znać, czyli poszukać informacji na temat przekazywanych danych, tak jak np. dla serwera IRC jest to protokół RFC-1459. I musisz wiedzieć na co odpowiadać, np. na PING odpowiedzieć PONGiem, i takie tam.
Ten post edytował tommy4 1.07.2007, 11:34:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyne co udało mi się jak dotąd znaleść to to ze komunikuje sie za pomocą portu 6112
![]() Jakaś mała podpowiedz gdzie pogrzebać, rype cała dokumentacje - słowo protocol ![]() Mam ten serwer na hdd i emuluje no i tam tez grzebe ![]() ooo moze to bnls spec?? lub to?? Btw znalazlem coś jeszcze php bot ale w koncu to ma być bot który by chodzil non stop i mozna bylo by nim zarzadac z kompa za pomoca wlasnej aplikacji do sterowania(czy jest to realne??), niepokoi mnie jeden fakt skoro czas wykonywania skryptu to 30 sek tzn ze dluzej niz 30 sek nie pochodzi ![]() Ten post edytował Mrnice 1.07.2007, 23:38:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:29 |