Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [php]Jakiej technologii uzyc ?, Rozwiniete uploadowanie plikow na serwer
jacekelgda
post 30.06.2007, 03:15:40
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.
Spotkalem sie z pewnym problemem natury wyboru rozwiazania zagadnienia jakie ostatnio mi przyszlo na mysl.Aby przyblizyc zagadnienie podam przyklad:
Komputer przenosny korzysta z internetu mobilnego w okolicy z bardzo slabym zasiegiem/laczem/transferem internetowy.Niestety user musi przesylac przez siec duze pliki t.j. Zdjecia w duzej rozdzielczosci okolo 20 MB.Nie dosc ze zdjecie musi byc przeslane na okreslony adres to jeszcze wczesniej trzeba to zdjecie pobrac.Tak wiec mamy ruch na slabym laczy w sumie 40 MB.Pomyslalem ze mozna by bylo zrobic cfany serwerek ktory by stal uruchomiony non stop gdzies w cieplym mieszkanku przy duzym laczu ktory przyjmowalby polecenia z kompa przenosnego o sciaganiu skads plikow i przesylaniu ich dalej.
Pierwsza mysl jaka przyszla mi do glowy to upload pliku na serwer,jednak upload o tyle niestandardowy ze pliki nie pochodzily by z dysku lecz z sieci.Wiem ze cos takiego jest mozliwe,jednak czy bedzie to do zrobienia tylko w javascript?Czy nie da sie tego zalatwic poprzez jakas funkcje html,php?Wydaje mi sie ze zwykly upload html nie bedzie dzialal w takiej sytuacji.
Prosze o rozwiniecie dyskusji,moze wpadniemy na cos madrego albo na jakies zupelnie inne rozwiaznie.
Pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post
Kicok
post 30.06.2007, 07:52:14
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

W zależności od tego jak pobierane i wysyłane są te zdjęcia, zainteresuj się biblioteką cURL" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual lub funkcjami ftp" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
Dzięki nim napiszesz kod, który połączy się z pierwszym serwerem, pobierze plik, a następnie połączy się z drugim serwerem i ten plik wyśle.

--------------------
"Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
+Quote Post
kwiateusz
post 30.06.2007, 17:41:40
Post #3

Admin Techniczny

Grupa: Administratorzy

Proszę o zapoznanie się z tematem: Temat: Tematyka i zasady panujące na forum Przedszkole a następnie czekam na PW z poprawnym tagiem.

Do tego czasu temat pozostanie zamknięty.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:03