Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Kolejny problem z win2K
ramze
post 5.11.2003, 22:03:42
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Kaszanił mi się 98 to zainstalowałem na nią 2K. Wszystko chodzi bardzo sprawnie, komputer się nie wiesza ale.. zawsze jest jakiś haczyk... więc system zgubił mi możliwośc kopiowania tekstu w przeglądarkach internetowych. Co to oznacza? Oznacza to tyle, że gdybym zaznaczył jakiś tekst ze strony internetowej i skopiował potem wkleił np. do notatnika lub w pole tekstowe innej strony to by mi się wkleiło... nic by mi sie nie wkleiło. drugi probelm, internet explorer mi sie sypie bo nie otwiera wszystkich linków, które otwierane są w nowym oknie. Co to oznacza? Oznacza t tyle, że jeżeli Ja miałbym kliknąć w ten link www.onet.pl to by mi się on nie otworzył, ale jeśli kliknę w np. profil to wszystko dizła sprawnie. Oprócz tego, że ciągle powstaje błąd scan.exe (i system wyłącza ten proces) to nic złego sie nie dzieje. Ja sobie z tym poradzić. Oczywiście już zainstalowałem inne przeglądarki intrnetowe i tez guzik dało, jedynie w mozilli można otwierać strony w nowych oknach, ale z kopiowaniem nadal kicha. Jak Ci się chciało to przeczytać i masz jakieś ciekawe pomysły to napisz je tutaj.

--------------------
CMG: CMG.
Go to the top of the page
+Quote Post
dob
post 5.11.2003, 22:22:16
Post #2

-----

Cytat
drugi probelm, internet explorer mi sie sypie bo nie otwiera wszystkich linków, które otwierane są w nowym oknie. Co to oznacza? Oznacza t tyle, że jeżeli Ja miałbym kliknąć w ten link www.onet.pl to by mi się on nie otworzył, ale jeśli kliknę w np. profil to wszystko dizła sprawnie.

Mialem kiedys identyczny problem tylko że na windzie xp - również nie otwierało mi linków typu _blank, po 1 formacie okazało sie ze taki bład powstawał po instalacji programu graficznego (albo corel albo picture publisher - teraz juz nie pamietam). Po odinstalowaniu tego programu wszystko bylo ok.
+Quote Post
.dragonfly
post 5.11.2003, 23:13:55
Post #3

-----

@dob: To co mowisz jest nieprawda. To z czym ma problem ramze jest spowodowane przepenieniem bufora RPC.

jak to naprawic: Sluze pomoca:

1. Sciagasz i instalujesz to: CLick!
Plik malo wazy (500 kb) ale instaltor sciaga oonad 100 mb z netu. 1 H murowane. jest to najnowszy service pack
2. Po instalacj w/w restartujesz kompa
3. Odrazu po wlaczeniu kompa instalujesz i sciagasz to: Click!
4. Reset kompa i kopiujesz do woli biggrin.gif

Jesli nie mozesz kilknac na ktorys z tych linkow kliknij na nie i "Dodaj do ulubionych" z tamtad sciagniesz bezproblemowo
+Quote Post
KaMeLeOn
post 6.11.2003, 01:18:40
Post #4

-----

Robiłem identyczną zamianę jak Ty zalew i to nawet z tych samych powodów... :wink:
To co napisał kAzu^ to prawda.
Generalnie zapraszam na witrynę Windows Update - pełny upgrade i wszystko będzie śmigać...

Pozdrawiam.

--------------------
"Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
+Quote Post
dob
post 6.11.2003, 07:51:58
Post #5

-----

Cytat
@dob: To co mowisz jest nieprawda. To z czym ma problem ramze jest spowodowane przepenieniem bufora RPC.

Wrong - to jest prawdą ale nie wiem jak mam ci udowodnic. Możliwe że jest to coś podobnego - ja powiedziałem co mi sie zadrzyło i w jaki sposób sie naprawiło.
+Quote Post
.dragonfly
post 6.11.2003, 18:51:20
Post #6

-----

Co nie zmienia faktu ze zle oceniles blad i zle podales odpowiedz.
No offence.
EOT
+Quote Post
ramze
post 8.11.2003, 17:56:38
Post #7

-----

Wielkie dzięki wszystkim za reakcję!! To co zaproponował Kazu w zupełności wystarczyło aby pozbyć się problemu... jeszcze raz wielkie dzięki.

--------------------
CMG: CMG.
+Quote Post
mazy
post 9.11.2003, 00:13:04
Post #8

-----

hehe nie ma to jak microsoft lol ja także miałem ten sam problem:) a lekarstwem okazał się format:)
+Quote Post
Seth
post 9.11.2003, 00:42:45
Post #9

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Polecil bym zainstalowanie firewalla, ktory skutecznie obroni Cie przed przyszlymi dziurami w Windowsie winksmiley.jpg ( Kerio Personal Firewall Pro )
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:04