![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problemik z moim kodem: [php:1:755624f914] <? if($_POST['ok'] == 1) { if($_POST['ok'] == 1) { if($_FILES['plik']['size'] < 250000 && $_FILES['plik']['size'] != 0) { if(is_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'])) { copy($_FILES['plik']['tmp_name'], "../images/$_POST[ItemID]".$FILES['plik']['name']); } } } } ?> <form method="POST" enctype="multipart/form-data" action="upload.php"> <input type="hidden" name="ok" value="1"> <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="250000"> <input type="file" name="plik" size="20"><br> <INPUT TYPE="hidden" name="ItemID" value="<? echo $_GET[II]; ?>"> <input type="submit" value="dodaj"> </form> [/php:1:755624f914] i coz chodzi o to ze nie moge wysylac na serwa plikow nie wiem dlaczego. Jezeli ten skrypcik uruchomie u siebie na kompie (na krasnalu) to skrypt dziala jak powinien. Nie wiem moze to problem w zabezpieczeniach serwa ze nie przesyla pliku ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. sprawdź ścieżkę do katalogu ( o ile sie nie myle powinna być bezwzględna),
2. uprawnienia zapisu,odczytu - (winno być chmod 777 na katalogu do którego zapisujesz) Pozdrawiam patS. -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
1. Ze sciezka juz kombinowalem i nic to nie dalo, 2. Katalog mam schmodowany i to tez nie to niestety ![]() Prosze nadal o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm wiedze, ze taki sam watek dales na webcity
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2003 Skąd: - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:29e06d0dd9]<?php
copy($_FILES['plik']['tmp_name'], $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/images/".$_POST['ItemID'].$FILES['plik']['name']); ?>[/php:1:29e06d0dd9] może tak... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czemu uzywasz copy() - jak do tego jest move_uploaded_file - efekt co prawda ten sam ale tak jest poprawniej polit.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 10:14 |