![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam taki problem: Mam formularz formularz.php który przekazuje zmienne do skryptu ogólny.php tam includuje dwa skrypty baza2.php i excel.php , pierwszy wyświetla dane w postaci tabelki na stronie drugi przenosi te dane do excel-a. Jednak jak w formularzy nacisnę przycisk szukaj , to automatycznie otwiera mi się plik excelowy a nie najpierw strona baza2.php , a potem powinno być tak że jak na niej kliknę link do excel.php to powinno przenieść te dane excela. Czemu tak jest? dzieki za pomoc pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może jakiś kod dla przykładu podasz...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zaczyna sie prostym formularzem :
formularz.php
potem jest plik ogólny.php
a następnie powinnien otworzyć się plik baza2.php
a potem jak klikne w link do skryptu excel.php na stronie baza2.php powinien otowrzyc sie ten plik excel.php
lecz tak się nie dzieje , przez includowanie , plik excel otwiera się już jak kliknę na przycisk szukaj w formularzu , a includowanie musi być aby przekazać zmienne z formularza do skryptu baza2.php i excel.php nie nie daję sobie rady z tym problemem , walcze już kilka dni , i nic mi nie wychodzi , nie mogę za przeproszeniem głupiej tabelki ze strony przesłać do excela. Już nie mam pomysłu jak to inaczej zrobić. Cały czas mam tak że jak nacisne szukaj w formularzu to otwiera sie plik excelowy , który przedastwaia stronę baza2.php(nie wiem czemu) , zamiast właśnie wykłej strony baza2.php. może wiecie jak rozwiązać ten problem , amoże ktos robił podobne rozwiązania u siebie. ? dziękuję z góry za pomoc pozdrawiam Ten post edytował kozioł 21.06.2007, 08:37:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
ale w takim wypadku do skryptu excel.php nie dotrze wartość z pliku formularz.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to nie?
Jedyne co przesyłasz z kwestionariusza to $rodzaj A co masz w baza2.php?
Jak na moje dojdzie... -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
jak tak zrobię tak jak mówiłeś to do baza2.php , wartość "rodzaj" dojdzie , i dochodzi sprawdziełm
ale juz nie dojdzie ta wartość do pliku skryptu excel.php , i nie dochodzi bo jak klikne w link ze skryptu baza2.php kótry odwołuje sie do excel.php to wyświetlaję sie tylko nagłówki z bazy bez wartości , czyli zmienna jest pusta. I się nie dziwię bo w tym wypadku jak usunąłem z pliku ogólny.php includowanie 'excel.php' to nie ma juz nigdzie przekazywania zmiennej z formularza do pliku excel.php i właśnie z tym sie męczę , przecież musi być jakiś sposób na to rowiązanie , na nie jednej stronie widzaiłem motyw gdzie była wyświetlana zawrtość bazy na stronie i można ją było wysłać do excela przyciskając jakiś przycisk. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:54 |