![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam tworze sobie katalog stron opartych o skrypt qlweb z modyfikacją by jaho
Problem polega na tym że ten katalog był przystosowany do tabel a chciałbym go przerobić na css głównie problem mam z kategoriami głównymi chciałbym aby wyglądały one tak ![]() a udało mi sie zrobić tak ![]() siedzę nad tym już 2 dzień i kompletnie nie wiem jak to zrobić Podzielone jest to na 2 div'y lewy i prawy i pierwsze 4 kategorie są ok a potem wszystko całą resztę wsadza do prawego poprawny kod css powinien wyglądac tak
W kodzie żródłowym strony wygląda tak:
Natomiast kod php jest taki:
Będę naprawę wdzięczny jak ktoś mi z tym pomoże. Już z góry dziękuję za wszelką pomoc, oraz za zapoznanie się z moim problemem. Serdecznie pozdrawiam mefjiu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zauważ, że tam są tylko dwa bloki <div>.
Może zrób to w ten sposób, że zawartość bloków wpisuj sobie do tabeli adresy (adresy[0] dla lewej strony a adresy[1] dla prawej), o tym do którego bloku wpisywać w danym momencie decyduj za pomocą dzielenia modulo przez 2 inkrementowanej zmiennej (u Ciebie tą rolę spełnia $w_in, tylko że teraz ją resetujesz co 2 przebiegi, a nie powinieneś). Po skończeniu górnej pętli While (dla kategorii) możesz dopisać odpowiednie divy do komórek tabeli adresy, przypisać komórki do zmiennej $menu_tpl i masz gotowe ![]() -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troszkę to zbyt skomplikowane jak dla mnie
![]() czy mogę prosić aby ktoś mi to chcoiarz abym miał jakieś rzutowanie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszzzz :
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
O kurde działa
![]() darti :-) mam teras taki sam problem :-) tylko że ze z wyświetlaniem czego innego ale dokładnie ma być ta sama zasada :-) Przepraszam że cię tak męczę :-) ale mam sposób aby ci się odwdzięczyć. Jak skończę tą stronkę to się do Ciebie odezwę. :-) Narazie nic nie mogę zdradzić
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 02:06 |