![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W skrypcie musze sobie sprawdzic ile osob jest online. Skrypt dziala na sesjach, nie ma zadnego logowania. Prosilbym o bardzo ogolne propozycje rozwiazania problemu. =========== pozdrawiam, Artur Gorski |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zbyt dokładnie tego nie zrobisz, ale ogólnie musisz mieć jakąś listę z
sesjami i czasem ostatniej akcji (załadowania strony itd.). Wtedy załóżmy liczysz ile osób zrobiło coś w ostatnich kilku minutach i masz mniej więcej liczbe osób online. -------------------- Tomasz Wasiluk
Polcode >> Szukamy programistów z pasją |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2002 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w serwisie ygreg`a znajdziesz taki skrypt ... no może nie identyczny... bo tylko w przybliżeniu pokazuje uonline...
![]() http://ygreg.and.pl/php/skrypty/uonline/uonline.zip |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pewno ten uonline działa tak samo ale ja coś nie mogę go ściągnąć.
Kod $lokalizacja = $_SERVER["REQUEST_URI"];
$ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"]; $czas = time(); $nieakt = time()-50; mysql_query("DELETE FROM sesje WHERE czas < $nieakt"); if ( mysql_num_rows(mysql_query("SELECT ip FROM sesje WHERE ip='$ip'")) > 0) { mysql_query("update sesje SET czas='$czas', lokalizacja='$lokalizacja' where ip='$ip'"); } else { mysql_query("insert into sesje (czas, ip, lokalizacja) VALUES ('$czas', '$ip', '$lokalizacja')"); } $online = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * from sesje")); echo "gości online: <b>$online</b><br><br>"; Powinno zadziałać - tylko jeszcze przyda ci się bazka ![]() A jeszcze... w akcji możesz zobaczyć na www.manga.w.krakowie.pl - można to jeszcze rozbudowywać i zapisywać kolejność lokalizacji żeby wiedzieć i czasu i zrobić jakiś proste śledzenie jak ludziska poruszają się po twoim serwisie... mi wystarcza ww wersji powodzenia Piotrek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 11:32 |