![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2003 Skąd: Szczecinek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka przebuszowałem forum i znalazłem kilka rozwiązań ale nie działa mi !! zobaczcie sami]
[php:1:91798cf842]<? echo"<center><a href="admin.php?to=dodaj">Dodaj Spotkanie</a></center><br>"; $query=mysql_query("SELECT * FROM mecze_typer ORDER by id DESC"); echo"<form name="akcja" action="admin.php?action=wykonaj" method="post"> <table border="0" width="100%"> <tr> <td>ID</td> <td>Spotkanie</td> <td>Liga:</td> <td>Termin:</td> <td>1</td> <td>x</td> <td>2</td> <td>1x</td> <td>x2</td> </tr>"; $i=0; while ($dane=mysql_fetch_array($query)){ $kolor=($i++ % 2) ? '#999999' : '#E1E1E1'; $id=$dane['id']; $nazwa=$dane['nazwa']; $rodzaj=$dane['rodzaj']; $termin=$dane['termin']; $w=$dane['w']; $x=$dane['x']; $p=$dane['p']; $wx=$dane['wx']; $xp=$dane['xp']; $data=date("d.m"); if ($data==$termin){ echo"<tr colo bgcolor="$kolor"> <td width="0"><input type="checkbox" name="usun[]" value="$id"></td> <td><b>$nazwa</b></td> <td><b>$rodzaj</b></td> <td><b>$termin</b></td> <td><b>$w</b></td> <td><b>$x</b></td> <td><b>$p</b></td> <td><b>$wx</b></td> <td><b>$xp</b></td> </tr>"; }else{ echo"<tr bgcolor="$kolor"> <td width="0"><input type="checkbox" name="usun[]" value="$id"></td> <td>$nazwa</td> <td>$rodzaj</td> <td>$termin</td> <td>$w</td> <td>$x</td> <td>$p</td> <td>$wx</td> <td>$xp</td> </tr>"; } } print'<tr> <td colspan="9"> Zaznaczone:<select name="act"> <option value="usun">USUŃ</option> <option value="edit">EDYTUJ</option> </select> <input type="submit" value="Wykonaj" class="input"> </form> </td> </tr> </table>'; ?> <? if($action=="wykonaj"){ if ($act=="usun"){ $query=mysql_query("DELETE FROM tabela WHERE id in ('".implode("','",$usun)."')") or Die("Nie udało się!"); } } ?>[/php:1:91798cf842] ?>[/php] -------------------- Warsztat: gPHPEdit | Linux 2.6.17-11-generic (Ubuntu)
Sprzęt: Noteook BenQ A33E ___________________________________________________ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisz dokladnie co bys chcial osoagnac...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2003 Skąd: Szczecinek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No zeby jak skasowału mi wszystkiw wpisu z bazy które są zaznaczone checkboxami
-------------------- Warsztat: gPHPEdit | Linux 2.6.17-11-generic (Ubuntu)
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
usuwanie musisz zrobic w petli bo tak nie usuniesz za jednym razem wszystkiego, zrob petle ktora po kolei zadziala na calej tablisy usun
zliczasz wielkosc tablicy, zapetlasz ja od 0 do jej rozmiaru i wykonujsz kod usuwajacy, to wszystko ![]() ten temat byl juz kilka razy na forum, szukaj w dziale php ![]() Kossa |
|
|
![]()
|
|
usuwanie musisz zrobic w petli bo tak nie usuniesz za jednym razem wszystkiego, zrob petle ktora po kolei zadziala na calej tablisy usun
zliczasz wielkosc tablicy, zapetlasz ja od 0 do jej rozmiaru i wykonujsz kod usuwajacy, to wszystko ![]() ten temat byl juz kilka razy na forum, szukaj w dziale php ![]() Kossa |
|
|
![]()
|
|
[php:1:ab0a3d9ac8]<?
if($action=="wykonaj"){ if ($act=="usun"){ for ($i=0;$i<count($_POST['usun']); $i++) { $idy=$_POST['usun'][$i]; $query=mysql_query("DELETE FROM mecze_typer WHERE id=$idy") or Die("Nie udało się!"); } } } ?> [/php:1:ab0a3d9ac8] No to ja tak robie ale to mi jakoś nie działa -------------------- Warsztat: gPHPEdit | Linux 2.6.17-11-generic (Ubuntu)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 06:21 |