![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pewien problem: Cytat Czas ładowania całej strony: 8.12 sek
Czas działania rotatora banerów w nagłówku 0.02 sek Czas ładowania nagłówka przez Smarty: 7.90 sek nie mam pojęcia czemu tak długo ładuje mi nagłówek ponieważ nawet jeśli wyłączę wszystkie grafiki i tak ładuje się tak samo długo. Dodam jeszcze, że w nagłówku jest ładowany również skrypt JS (do wyświetlenia menu), generowany przez php na podstawie danych z BD. Jednak gdy jego samego uruchamiam ładuje się w czasie poniżej 0.01 sek Cała strona zajmuje 70 kb co powoduje że sprawa staje się jeszcze dziwniejsza. Kojelną ciekawostką jest to że jeśli wypnę z komputera kabel sieciowy to czas ładowania strony spada do 2.5 sek. Podaje konfiguracje jeśli kogoś to może zainteresować: Celeron 950, 320 MB SDRAM, Apache 1.3.28, php 4.3.3, Mysql 4.0.16, Smarty 2.5.0, Turck MMCache 2.4.4 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
dla nie wiedzących, dodam jeszcze, że dokładnie ten sam skrypt, wykonywany na innym (moim
![]() Coś mi włąsnie przyszło do głowy. Wiem, że reinstalowałeś serwer. Ale przyczyną taich zwolnień może być również baza danych. Czy z nią wszytko jest ok? -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Coś mi włąsnie przyszło do głowy. Wiem, że reinstalowałeś serwer. Ale przyczyną taich zwolnień może być również baza danych. Czy z nią wszytko jest ok?
DeyV dzięki za sugestię, sprawdzę ją ale wyniki dam dopiero w niedzielę wieczorem, ponieważ wyjeżdzam. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Cytat Kojelną ciekawostką jest to że jeśli wypnę z komputera kabel sieciowy to czas ładowania strony spada do 2.5 sek. Szedlbym tym tropem - prawdopodobnie gdzies po drodze wystepuje proba polaczenia z zewnetrznym adresem. Moze to byc kod np. gemiusa. Moze byc problem z rozwiazywaniem nazw etc.
Ogolnie sugeruje zwiekszyc nieco etapowosc liczenia czasu wykonywania strony, wowczas latwiej namierzyc babola ;) Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
problem rozwiazany a jak zwykle tkwi w szczegolach. Ładowalo sie wolno poniewaz mialem zle zdefiniowane sciezki do katalogow smarty. teraz sie laduje wszystko w ciagu max 0.3 sek.
Wielkie THX dla DeyV'a i Belmondo z irc.php.pl za pomoc -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:25 |