![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W księdze gości próbuje zrobić dodawanie wpisów i wydaje mi się że mam wszystko dobrze (tzn dobrze napewno nie jest bo by dodawało) ale wpis do bazy się nie dodaje, gdzie zrobiłem coś żle?
mam 3 pliki: 1 plik - nazwa: ksiega_gosci.php
2 plik - nazwa: ksiega_add.php
i 3 plik - nazwa: commit_k.php
2 plik się odpala po kliknięciu dodaj wpis, a po wpisaniu danych gdy klikam dodaj, wyskakuje biała strona, tak jakby przycisk dodaj nie dodawał. Dodam jeszcze że w bazie mam takie pola: id (autoincrement)(klucz postawowy) data nick miejscowosc numergg tresc Ten post edytował Oscar_83 22.05.2007, 14:26:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba jednak get i post są dobrze
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to może to:
Wysyłasz formularz z parametrami: action=add&type=wpis zaś sprawdzasz czy: to prawidłowo oraz A to już niekoniecznie, wysyłasz inny parametr prawda:) Ja bym zaczął naprawę od tego:) |
|
|
![]()
|
|
hehe super!!! wielkie dzięki!! tak jak napisałeś
![]() ![]() Pozdrawiam!! a jak zrobić tutaj:
żeby do wpisywania treści nie służyła taka krótka linijka bo po chwili pisania początku już nie widać dzięki wszystko już gra ![]() Ten post edytował Oscar_83 22.05.2007, 17:38:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
a jak w tym kodzie jak wyżej, zmienić żeby date i dodatkowo godzine wstawiał sam automatycznie i nie było możliwości zmiany? bo obecnie wczytuje mi dzisiejszą datę lecz można ją zmienić - a godziny nie mam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 10.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj funkcji date() i przypisz datę jakiejś zmiennej, np. $date. Przy dodawaniu rekordu do bazy zamiast $_POST['data'] wstaw swoją zmienną z datą i godziną.
-------------------- this world means nothing
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie - poradziłem sobie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:55 |