![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kontynuacja wątku http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=6580
by DeyV ======================== chciałem się dowiedzieć, zapewne jako jedna z wielu osób zainteresowanych kiedy planowane jest zakończenie testów (które dość średnio idą) i wprowadzenie usługi do sprzedaży? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli tak bardzo się Tobie spieszy to polecam
www.powweb.com Moze kosztuje wiecej ale jest naprawde profesjonalnie zrobione. Niedawno zalozylem tam domenke i chodzi super. Server mysql'a jest bardzo wydajny. Limit na jedna baze to 3 uzytkownikow i 36000 zapytan na godzine. Limit miejsca to 650mb. |
|
|
![]()
|
|
![]() Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jeżeli tak bardzo się Tobie spieszy to polecam
www.powweb.com Moze kosztuje wiecej ale jest naprawde profesjonalnie zrobione. Niedawno zalozylem tam domenke i chodzi super. Server mysql'a jest bardzo wydajny. Limit na jedna baze to 3 uzytkownikow i 36000 zapytan na godzine. Limit miejsca to 650mb. hmm ta oferta to troche przerost formy nad trescią jak dla mnie ... 1000 mb pojemności i cena $7.77 / miesiąc (czyli ok 31zl/mies => 370zl/rok) ... to trochę dużo w porównaniu z hackme.php.pl -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat hmm ta oferta to troche przerost formy nad trescią jak dla mnie ... 1000 mb pojemności i cena $7.77 / miesiąc (czyli ok 31zl/mies => 370zl/rok) ... to trochę dużo w porównaniu z hachme.php.pl
Bez sensu.... Ja jestem skłonny mieć najwyżej 50 MB miejsca + 10MB na baze za 1/10 tej ceny... I tak watpie zeby moja strona przekroczyla te limity... Też z niecierpliwościa czekam na zakończenie testów. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
dzis dragon powiedzial mi ze baza mojej strony przeskoczyla rozmiarem baze forum.php.pl
az sie poje looonac ile tego tam jest :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat hmm ta oferta to troche przerost formy nad trescią jak dla mnie ... 1000 mb pojemności i cena $7.77 / miesiąc (czyli ok 31zl/mies => 370zl/rok) ... to trochę dużo w porównaniu z hackme.php.pl
[...] jeszcze mam jedną sugestię. Na serwerze mają być dostępnych full opcji. Osobiście nie będę z większości z nich nigdy korzystał i dlatego sie zastanawiam nad tym czy mam płacić za coś czego nie potrzebuje. Dobrze by bylło gdyby był jakiś podstawowy zestaw i do tego płatne osobno dodatki. Co sądzisz o tym dragossani? Sorry ale nie moge... 370 zl za rok to duzo za takie cos? ![]() Rozumiem ze nie kazdy musi to wykorzystac ale teraz i juz 50 zl to za duzo... ehh ludzie gdzie wy zyjecie? ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli prawdą jest to co napisal kris_ to ... ja chyba podziękuję
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat hmm ta oferta to troche przerost formy nad trescią jak dla mnie ... 1000 mb pojemności i cena $7.77 / miesiąc (czyli ok 31zl/mies => 370zl/rok) ... to trochę dużo w porównaniu z hackme.php.pl [...] jeszcze mam jedną sugestię. Na serwerze mają być dostępnych full opcji. Osobiście nie będę z większości z nich nigdy korzystał i dlatego sie zastanawiam nad tym czy mam płacić za coś czego nie potrzebuje. Dobrze by bylło gdyby był jakiś podstawowy zestaw i do tego płatne osobno dodatki. Co sądzisz o tym dragossani? Sorry ale nie moge... 370 zl za rok to duzo za takie cos? ![]() Rozumiem ze nie kazdy musi to wykorzystac ale teraz i juz 50 zl to za duzo... ehh Weź dokłądnie przeczytaj co on tam napisał, a potem się udzielaj. BTW: jeżeli dla Ciebie 370 zł to jest mało, to fundnij nam takie serwery. Cytat ludzie gdzie wy zyjecie?
![]() W Polsce. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Sorry ale nie moge... 370 zl za rok to duzo za takie cos?
![]() Rozumiem ze nie kazdy musi to wykorzystac ale teraz i juz 50 zl to za duzo... ehh ludzie gdzie wy zyjecie? ![]() Pozdrawiam Skoro uwazasz za malo to ja sobie zaloze tam konto a Ty bedziesz za nie placil ok?? Bo dla mnie 50zł to dużo ... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bądzcie poważni! Jeżeli chcecie robic jakiz biznes to trzeba ponieść inwestycje! Nawet developowanie open source jest swego rodzaju biznesem poniewaz reklamujesz swoja osobe. duza ilosc developerow wtopila kupe kasy w systemy ktore rozwija! 370zl to nie sa zadne pieniadze. Policzcie sobie ile kosztuje lacze, dysk, server.
Sam prąd do komputera podlaczonego do sieci to 20-40zl miesiecznie! Wiem ze moze jak ktos ma wydac taka kase z kieszonkowego od mamusi to moze byc problem, ale jezeli chce sie zarobic cos w internecie i cos osiagnac to nie wystarczy wlozyc w to wlasnej pracy ale takze podjac jakies ryzyko finansowe! Przez 5 lat pracowalem w providerni i pamietam czasy gdy miesiecznie wirtualka kosztowala 120 zl z jedym kontem pocztowym i o mysqlu nie bylo mowy. Teraz ceny w providerniach sa tak smieszne ze poza takimi masowkami jak powweb prowadzenie takiego biznesu jest wogole nie oplacalne. Dla mnie to rewelacja za za 1zl dziennie mozna miec 1GB dysku i calkiem wydaja naze mysql'a z 65GB transferem na miesiac! A jak kogos chce robic biznes a nie stac go na taki wydatek to niech lepiej zatrudni sie na etat i nigdy nie mysli o wlasnym interesie! zestawnienie: paczka prezerwatyw 5zl przejazd taksowka 10-25zl impuls w komorce 0,5-2zl dialup po 18 za godzine - 7zl sdi - 139zl/mies lody na patyku - 1zl Wiec jezeli 30zl/mies za taki servis to duzo to ja przepraszam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spenalzo: mozesz nabyc komercyjne konto w Newcomo (gdzie na codzien pracuje dragon) i nie martwic sie stabilnoscia. Nie widze zadnego problemu, a i ceny nie sa takie znowu straszne.
-------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
Hmm... może z tym localhostem przesadziłem :oops:
kris_ - owszem, na komercyjny serwis to może i bym zapłacił tyle, ale mi chodzi o całkowicie niekomercyjną stronkę (prywatną) a na taką 370 zł to stanowczo za dużo jak dla mnie, gdyż i tak nie wykorzystam więcej niż 10MB powierzchni...... GeoS: newcomo.pl - Nie można znaleźć strony ![]() update: kris_ - mi chodziło głównie o stabilność tego serwera, bo cena 50 zł to nie jest dużo, ale bym chciał, żeby działał dobrze, bo z moim obecnym serwerem to jest tak, ze działa jak mu się cche, a jeżeli działą to tak 2-3 kb/s...... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Spenalzo: http://www.newcomo.net
![]() Ja korzystałem z linka na dole forum ![]() (mam nadzieję, że ten post dotrze do odpowiednich osób ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Wiem ze moze jak ktos ma wydac taka kase z kieszonkowego od mamusi to moze byc problem, ale jezeli chce sie zarobic cos w internecie i cos osiagnac to nie wystarczy wlozyc w to wlasnej pracy ale takze podjac jakies ryzyko finansowe!
Zgadza się tylko, że ja akurat studiuje obecnie w innym mieście niż moi rodzice i nie mam możliwości sam siebie utrzymać, więc wydatek 370 zł jednorazowo jest sporym wydatkiem. Masz racje ... wychodzi 30 zł na miesiąc i gdyby była płatność miesięczna może bym się skusił. Więc dopóki nie będę sam się utrzymywał to to jest dla mnie (i moich rodziców) za dużo. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
przeciez podczas studi tez mozna pracowac
pracowalem cale studia i nie mialem wiekszych problemow ze znalezieniem roboty. Pewnie wtedy byly troche inne czas a na poczatku pracowalem za psia kase, ale za to Ty znasz przeciec php a ze znajomosciami programistycznymi o wiele latwiej o niezobowiazujaca prace. (ja chapalem w ISP) A co do stabilnosci servera newcomo to roznie z tym bywa ;) Miejmy nadzieje ze bedzie lepiej. |
|
|
![]()
|
|
Cytat przeciez podczas studi tez mozna pracowac
pracowalem cale studia i nie mialem wiekszych problemow ze znalezieniem roboty. wiec tak studia farmaceutyczne z racji swojej natury nie daja ci mozliwosci pracy... Cytat za to Ty znasz przeciec php a ze znajomosciami programistycznymi o wiele latwiej o niezobowiazujaca prace.
do do mojej znajomosci php to jest ona na razie mala ... ucze sie dopiero 2 miesiace i jest to dla mnie raczej hobby niz sposob na zarobienie pieniedzy, ale nie wykluczam, ze moze kiedys okazyjnie bede chcial cos zarobic na tym. A na razie brak mi wystarczajacej wiedzy -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Z tego co ja rozumiem ich intencje to ten server ma sluzzyc do rozwijania i testowania wlasnego softu.
Serwer może służyć wszelkim celom niekomercyjnym, w tym utrzymywaniu stron domowych i hobbystycznych. Cytat Jakosc polaczen, zasobow i bezpieczenstwo nie sa tam w zaden sposob zagwarantowane i stawianie jakiegokolwiek komercyjnego serwisu na tym serverz bylo by nieporozumieniem.
Moim zdaniem nieporozumieniem jest twoje podejście do naszych propozycji. Jeśli ktoś chce utrzymywać serwis komercyjny na serwerach Newcomo, to korzysta z zupełnie innej części oferty usługowej. Swoją drogą ciekawi mnie co wiesz na temat jakości połączeń i przechowywania zasobów? Gwarantuję ci że nic, ponieważ sprzęt na którym docelowo umieszczone będą konta nie jest jeszcze kupiony. Łącze jest niezłe - 10Mbit i pracuje całkiem stabilnie. Sprzęt przeznaczony do hostingu będzie solidny i wyposażony w dobrze przemyślane mechanizmy zabezpieczające przed utratą danych. Natomiast kwestie bezpieczeństwa traktujemy jako jeden z priorytetów i właśnie dlatego zarówno ty jak i każda inna osoba, ma w tej chwili szanse wpłynąć na jego poziom. Cytat Cena jest adekwatna do jakosci konta. Cena nie jest w ogóle adekwatna do jakości konta. Pokaż mi drugi taki serwer, na którym jest tyle usług, z takimi możliwościami wpłynięcia na docelowy sposób funkcjonowania, za taką cenę.
Jeśli zaś chodzi o hosting do celów komercyjnych, to rządzi się on zupełnie innymi prawami. Sądzę, że Newcomo wystąpi wkrótce również z nową, atrakcyjną ofertą hostingową dla firm, ale to przecież zupełnie inna bajka. -------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]()
|
|
wracając do testów ... nie znam się na tym ale jedna sprawa mnie troszeczke zaniepokoiła. A jest nią możliwość przeglądania katalogu innego uzytkownika i wplywanie na jego dane. Mam nadzieje, że takiego czegoś docelowo nie będzie bo to jest żaden poziom zabezpieczeń.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Moim zdaniem nieporozumieniem jest twoje podejście do naszych propozycji. Jeśli ktoś chce utrzymywać serwis komercyjny na serwerach Newcomo, to korzysta z zupełnie innej części oferty usługowej. Swoją drogą ciekawi mnie co wiesz na temat jakości połączeń i przechowywania zasobów? Gwarantuję ci że nic, ponieważ sprzęt na którym docelowo umieszczone będą konta nie jest jeszcze kupiony. Łącze jest niezłe - 10Mbit i pracuje całkiem stabilnie. Sprzęt przeznaczony do hostingu będzie solidny i wyposażony w dobrze przemyślane mechanizmy zabezpieczające przed utratą danych. Natomiast kwestie bezpieczeństwa traktujemy jako jeden z priorytetów i właśnie dlatego zarówno ty jak i każda inna osoba, ma w tej chwili szanse wpłynąć na jego poziom.
Hej! Bądzmy poważni. Jaki poziom bezpieczenstwa mozna zapewnic na serverze na ktorym anonimowo konto shellowe moga zdobyc setki osob. Nie zebym watpil w wasze umiejetnosc, ale mozliwosci chociazby DOS'owania maszyny bedzie duża. Chocby włąsnie omawiany błąd z nieprzeidzeniem uprawnień w scp opisany wyżej. Ja rozumiem ze servery hostingowe to bedzie cos innego ale przeciez nie o tym w tej chwili rozmawiamy! Cytat Cytat Cena jest adekwatna do jakosci konta. Cena nie jest w ogóle adekwatna do jakości konta. Pokaż mi drugi taki serwer, na którym jest tyle usług, z takimi możliwościami wpłynięcia na docelowy sposób funkcjonowania, za taką cenę.
Ale dobrze wiesz ze nie jestesm w stanie przewidziec obciazenia jakie wygenruja uzytkownicy i bardzo szybko moze sie okazac ze server bedzie totalnie przeciazony. Jedyne co go moze uratowac to średnia popularnośc. Jezeli swoje projekty zacznie rozwijac na nim kilkaset osob z php.pl to nie chcial bym stac w kolejce do zapytania bazodanowego ;) Nie wiem dlaczego uwazasz ze na was naskakuje. Wyluzuj! Ja caly czas pisze o tym testowym serverze i nie mieszam go z komercyjnymi uslugami. Server za 50zl nie jest komercyjna usluga! Ja to widze rzczej jako jakas tam oplate ktora ma zminimalizowac anonimowosc uzytkownika. Pezeciez wiadomo ze kasa z tego nie pokryje kosztow utrzymania maszyny! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 05:24 |