![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, napisałem sobie oto taki kodzik:
Kod *****TRESC STRONY***** <?php $nazwapliku=$_GET['plik']; $txt=".txt"; $plikpobran="$nazwapliku$txt"; $adres=$_GET['link']; if (count($_GET) == 2) { if(file_exists("$plikpobran")) { $file=fopen("$plikpobran", "r"); flock($file, 1); $pobran=fgets($file, 81); flock($file, 3); fclose($file); $pobran++; } else $pobran=1; $file=fopen("$plikpobran", "w"); flock($file, 2); fwrite($file, $pobran); flock($file, 3); fclose($file); I TUTAJ NIE WIEM JAKI TO JEST KOD } else echo ("<br /><br />Sorrki, cos nie zadziałało..."); ?> *****TRESC STRONY***** Otóż jak widzicie (lub nie ![]() Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mi wyjaśnił (Najlepiej podał kod wkomponowany w mój skrypt) jak to rozwiązać ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 4 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co rozumiesz przez "...wymuszeniem sciagniecia pliku." ?
Jeżeli chcesz poprostu pokazać okienko aby pobrać plik poszukaj w manualu o nagłówkach header()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie czytałem o nich ale nie mam pojęcia jak je wstawić do mojego kodu. Przed kodem występuje już treść strony. Masz jakiś pomysł?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 4 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przykład z manuala
|
|
|
![]()
|
|
Chcę aby skrypt otworzył sciaganie plik.rar ze sciezki podanej w zmiennej $adres, a więc całość winna wyglądać tak:
Kod *****TRESC STRONY***** ?
<?php $nazwapliku=$_GET['plik']; $txt=".txt"; $plikpobran="$nazwapliku$txt"; $adres=$_GET['link']; if (count($_GET) == 2) { if(file_exists("$plikpobran")) { $file=fopen("$plikpobran", "r"); flock($file, 1); $pobran=fgets($file, 81); flock($file, 3); fclose($file); $pobran++; } else $pobran=1; $file=fopen("$plikpobran", "w"); flock($file, 2); fwrite($file, $pobran); flock($file, 3); fclose($file); header('Content-type: application/pdf'); header('Content-Disposition: attachment; filename="downloaded.pdf"'); readfile("$adres"); } else echo ("<br /><br />Sorrki, cos nie zadziałało..."); ?> *****TRESC STRONY***** |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ten kod mi wyświetla KOD PLIKU! Ja chce go pobrac...
Wystarczylo dodac na poczatku: Kod <?php ob_start(); ?> ;]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:17 |