![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam takiego stringa, który powstał z "$ pli = implode ('', file(...":
$pli = ' sfewf wefwef wefwef wefewf ewf'; Jak z niego zrobić tablicę? Pytanie niby banalne, ale nie mogę w tym stringu nijak wywalić znaczników nowej linii. Gdy daję $pli = str_replace("\n", "", $pli); to nie usuwa, dla ciekawostki jak dam $pli = str_replace("\n", "<br>", $pli); to dodaje mi <br>, ale nowa linia i tak zostaje... trim też tego nie czyści... Z góry dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 2 Dołączył: 8.11.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował kresh 15.05.2007, 15:11:56 -------------------- Programuj pod kątem interfejsu, nie implementacji
Gang of Four michalbarys.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat mam takiego stringa, który powstał z "$ pli = implode ('', file(...": $pli = ' sfewf wefwef wefwef wefewf ewf'; Jak z niego zrobić tablicę? Poczytać do czego służy implode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i zastanowić się, czy aby na pewno trzeba tej funkcji użyć ;] A co do znaków nowego wiersza, to: - dla Windowsa jest to: \r\n - dla linuxa: \n - dla mac'ów: \r Więc żeby mieć pewność, że wywaliłeś znaki nowej linii, musisz usunąć zarówno \n jak i \r:
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 1 Dołączył: 15.05.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chodzi ci o zrobienie tablicy z zawartości pliku to:
i juz masz tablice $plik[] gdzie: $plik[0] - 1 linijka w pliku $plik[1] - 2 linijka w pliku ....................... $plik[x] - (x+1) linijka w pliku Sp.Mam nadzieje ze o to chodzi Sp.Nie wiem o co chodzi z tym stringiem Ten post edytował qwaq 15.05.2007, 16:00:44 -------------------- Chcę kobietę!!! Cierpliwą i wyrozumiałą jak stado bydła przed dojeniem.....
Życie jest jak papier toaletowy-długie, szare i do dupy, ale na szczęście czasem pachnie rumiankiem wynajmę mieszkanie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:33 |