![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
temat nie jest związany bezpośrednio z php, ale może ktoś będzie znał odpowiedź. Czy ktoś się orientuje w jaki sposób zrobić opis(z linkami do odpowiednich podstron) w wynikach wyszukiwania w google(zawsze na 1 mijscu)? Czy jest to kwestia wykonania mapy witryny, czy też google robi to indywidualnie według uznania? Np. po wpisaniu www.euro.com.pl są 4 linki prowadzące do odpowiednich podstron(RTV, Promocje, Foto i Kamery, Znajdź sklep).
-------------------- giełda szczecin
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niewiem dokladnie, nie sprawdzalem, ale sproboj z mapa
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tego nikt nie wie
![]() -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
myślę że nie zależy to wyłącznie od google lecz również od właściciela witryny(w końcu to chyba on ustala jakie linki mają się znaleźć w opisie). Np. interia.pl, wikipedia.org, gery.pl nie posiadają tego typu wstawki. Czy ktoś wykonał mapę witryny zgodnie z zaleceniami google i może potwierdzić że dzięki temu uzyska się tego typu wpis z linkami do podstron?
-------------------- giełda szczecin
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja pare dni temu wykonalem ladna mape swojej strony, wszystko zalatwilem jak trzeba
![]() -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ja będę optował stwierdzenie, że to pewnie są subdomeny. google uważa każdą subdomenę lub nawet katalog (np. php.pl/forum) jako osobne strony. może na tej podstawie niektóre serwisy "dostają" taki bonus
-------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
Potrzebujesz konta bankowego? Nie? Każdy potrzebuje. Porównaj konta i wybierz najlepsze dla siebie Zostań milionerem zaczynając od zbierania truskawek. Każdy może być bogaty - to nie mit. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie pamiętam już gdzie, ale czytałem na ten temat. Autor strony nie ma tu nic do zrobienia - to, czy dana strona dostanie taki "bonus" zależy tylko i wyłącznie od google. Tylko strony (i to nie zawsze) znajdujące się na pierwszym miejscu w wynikach wyszukiwania mają te dodatkowe linki. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale kojarzy mi się, że może mieć tu udział czynnik ludzki, ale tylko i wyłącznie po stronie google - jakiś "redaktor" może maczać paluchy w tym, ale raczej tylko na zasadzie ułożenia dobrego tych dodatkowych linków, które prawdopodobnie są proponowane przez automat.
pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to nie jest tak że dostają to strony które jakby jednoznacznie kojarzą się z danym hasłem? I do tego mają ogromny pagerank, nie wspominając o tym ilość stron znalezionych liczyć można w co najmniej kilkunastu milionach. A w tych linkach to są chyba najprawdopodobniejsze miejsca do których "tak naprawdę" chcemy trafić. Czynnik ludzki nie ma tu chyba żadnego znaczenia. google za bardzo dba o pełną automatyzację. Ja stawiam na "kur***ko" wysoki pagerank.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
@sztos: widać że jesteś bardziej programistą aniżeli webmasterem (to nie jest obraza, żeby ktoś nie pomyślał). pagerank już bardzo, bardzo, bardzo długiego czasu nie ma nic do gadania w żadnej dziedzinie wyszukiwarki google. mówimy tu oczywiście o tPR - innych nie da sie zmierzyć
-------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
Potrzebujesz konta bankowego? Nie? Każdy potrzebuje. Porównaj konta i wybierz najlepsze dla siebie Zostań milionerem zaczynając od zbierania truskawek. Każdy może być bogaty - to nie mit. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie? To znaczy po cholerę jest ten PageRank? I co to jest tPR? Wiesz cały czas myślałem że cały ten stosunek linków na różnych stronach wyłapanych przez google ma jakieś znaczenie. Serio. Nagle ty mi wywracasz google do góry nogami
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
pagerank stracił już dawno temu na wartości jakielkolwiek. dzisiaj wystarczy kilka złotych i trochę czasu i bez problemu łapiesz PR 5 prawie za free. tPR to Toolbar PageRank czyli ten, który możesz sprawdzić na nie jednej www. podobno istnieją jeszcze dwie odmiany pr, ale niestety nie mają one potwierdzenia w jakichkolwiek statystykach - nie możesz ich sprawdzić - tak więc na dobrą sprawę nawet nie wiadomo czy istnieją.
chcesz dowodu? zajrzyj do google. dziś nie jedna strona z pr 0 jest wyżej niż strona z dużo większym pr. dzisiaj liczą się tylko linki z "wartościowych" stron (tj. tematycznych zgodnie z tematyka twojej strony), które są umieszczone w tekście (walka z linkami w footerze trwa) -------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
|
|
![]()
|
|
A to nie wiedziałem i dziękuję za informację
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
a proszę bardzo ;] cieszę się, że mogłem rozwiać jakieś złudne myśli.
p.s. kiedyś było łatwiej - dawałeś w stopce kopie strony i cloak i miałeś pierwsze miejsce -------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 06:02 |