![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam na stronie najzwyklejsze linki postaci: I teraz chcialbym aby zamiast przejscia do nowej strony (ma pozostac na tej samej) wyskoczyl alert z tym co jest w href (strona.php). PS. Chce aby kod HTML, ktory jest nie byl zmieniany. Ewelntualnie mozna dodac rel lub w ostatecznosci id. pzdr Ten post edytował kirkor0 4.05.2007, 12:05:22 -------------------- Bez podpisu! :P
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No taką funkcjonalność osiągniesz wykorzystując AJAX.
Tu przykład wywołania AJAX w prototype.js -------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK, ale właśnie chodzi o to, ze w href mus być "strona.php".
Potrzebuje tego, bo boty będą po tym chodzić -------------------- Bez podpisu! :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Boty chyba nie obsługują JS.
![]() Taki kod będzie dobry? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
O to chodzi, że boty nie obsługują JS.
A strony napisane w Ajaxie nie są im dopasowane. Dlatego chce mieć normalne linki. ![]() Teraz juz wiem, dzieki! ![]() -------------------- Bez podpisu! :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co używać ajaxa do tego ? Skoro można w czystym JS.
Kod function pokaz( fileName ) { alert ( fileName ); } i link taki jak podał kipero. |
|
|
![]()
|
|
OK. Ja zrobilem tak:
Kod var link = document.getElementById("lma"); link.onclick = function() { klik(this.href); return false; } Jest jeszcze sprawa, że mam pare takich linków i chciałbym aby ta akcja była przypisana do wszystkich? Jak to zrobic? Ten post edytował kirkor0 4.05.2007, 13:52:15 -------------------- Bez podpisu! :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Implementujesz funkcje getElementsByClass[Name] i nadajesz wszystkim taka samą klasę. Potem w pętli lecisz onclick dla całej kolekcji, którą zwróci Ci getElem...ByClass.
Ten post edytował gekon 6.05.2007, 15:18:23 -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:23 |