![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam:)
Stworzyłem sobie baze danych "moviesite" i tabele: "movie" "movietype" "people". I chciałem je wypełnić skryptem napisanym w php oto jego kod:
-> Problem jest w tym że jak go uruchamiam to wywala mi coś takiego: "Duplicate entry '1' for key 1". Prawdopodobnie coś jest nie tak w wstawieniu danych do tabeli "people" bo gdy uruchomiłem baze spod konsoli mysql to te dwie "movie" "movietype" były uzupełnione a "people" nie ale nie umie się doszukać błędu. A oto skrypt tworzący baze i tabele:
Czy ktoś może pomóc?dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego błędu wynikasz że próbujesz wpisac do tabeli people ponownie people_id o wartości 1. Jedno już istnieje a pole to jest kluczem głownym więc jednocześnie ma atrybut unique. Jednym słowem już masz ludzika o id równym 1
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
99% daje że id w tabeli people nie jest auto_increment
![]() Ten post edytował envp 1.05.2007, 12:42:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raczej tu jest problem niż w tym co napisaeś envp
powinien dać
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 13:42 |