![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2007 Skąd: ostrów wlkp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Mam nadzieję że ktoś mi pomoże to zrobić. Mam taki problem: Chciałbym aby na stronie (PHP) był zrobiony formularz który pobiera dane z bazy i wyświetla je w tabelce. Przy każdym wierszu jest checkbox. Tabela wyglada tak: (oczywiście MySQL) Id Nazwa Opis Aktywny 1 coś coś 1 2 coś coś 1 3 coś coś 0 4 coś coś 1 5 coś coś 0 . . itd. W polu Aktywny 1 - oznacza ze aktywny 0 - nieaktywny Teraz tak jak wyświetla się dane z tej tabeli to gdy jest aktywny=1 to checkbox jest zaznaczony automatycznie. I teraz mam największy problem ponieważ nie wiem jak się za to w ogóle zabrać aby po zaznaczeniu jakiś checkboxów robić UPDATE w MySQLu i zmieniać stan pola Aktywny na 1, a w polach odznaczonych stan na 0. Może ktoś wie jak się do tego zabrać. Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 16 Dołączył: 22.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ohhh.... TABLICE TABLICE I JESZCZE RAZ TABLICE
jak znajde u siebie moje stare pliki to CI podzuce:) Ten post edytował Neeke 18.04.2007, 00:28:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:39 |