![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2006 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam do zrobienia system testów z języków obcych. Nie chce go opierać o mysql, nie wiem jak się do tego zabrać. Czytałem coś o tablicach, ale nie wiem jak to wykorzystać. Zrobiłem coś o własną marną wiedzę, wydaje mi się że kod sprawdzania można zamieścić w jednej linijce, a nie jak to ja zrobiłem ![]() Mam kilkanaście różnych pytań w takiej formie (sorki za idiotyczne pytania w "formularzu" poniżej, ale to ma tylko zobrazować zasadę działania) : <form action.... > 1. Czy słońce jest gorące? |A ›|<- tu jest pole <select name="1"> A. Tak B.Nie 2. Wlazł |A ›| na płotek... A. Piesek B.Kotek C.Mysz |Sprawdź test| </form> Po kliknięciu sprawdź przechodzi mi do skryptu z systemem sprawdzenia... Skrypt spełnia swoje założenia, ale wydaje mi się (jak już wspomniałem) za dużo kodu o coś tak małego. Chciałbym aby skrypty sprawdzający zaznaczał mi poprawnie rozwiązane zadanie przy nim lub też jakiś krzyżyk przy błędnym rozwiązaniu... Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no powinieneś sobie zrobić jakąś tablice, np:
zadania.php:
taka tablice z pytaniami zapisuejesz sobie w mysql, albo w jakimś pliku, a potem ją zczytujesz... pytania.php:
wyniki.php
liczenie poprawnych, i dzielenie to juz sobie sam dopisz... pozdr edit: nie ma tych przyciskow formularzy itp, no i nie spawdzane, ale powinno chodzic... Ten post edytował rojmarek 5.04.2007, 12:13:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2006 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cos nie tak... wyswietla sie tresć pierwszego pytania... Drugiego nie ma...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cos nie tak... wyswietla sie tresć pierwszego pytania... Drugiego nie ma... widocznie jest błąd. a probowales sam wymyslic co jest nietak? podpowiem, ze pytanie drugie pokazuje sie w kodzie, jest tylko niewidoczne na stronie pytania.php:
zamień na
edit: w systemie jest jeszcze jeden błąd, ale w sumie z nim system moze działać... Ten post edytował rojmarek 6.04.2007, 08:29:15 |
|
|
![]()
|
|
A można wiedzieć jaki?
Test źle jest sprawdzany... Czy jest konieczna metoda GET w sprawdzeniu? Można jakość tę funkcje zapisać metodą POST? Gdy biorę metodą GET (przy którejkolwiek odpowiedzi) dostaje info: Cytat 1. Czy słońce jest gorące?Zle! Twoja odpowiedz: TAK 2. Wlazl na plotekZle! Twoja odpowiedz: mlotek Gdy biorę metodą POST, zawsze sie zgadzają... |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 03:51 |