![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem otóż chciałem aby mój skrypt jak uploaduje tworzył samemu jakieś nazwy (np. BNJ1251BH12), a nie przesyłał z oryginalnymi nazwami, gdyż jest często problem, bo pliki powtarzają nazwy.
Oto mój skrypt:
Z góry dziękuję za pomoc. Ten post edytował in5ane 3.04.2007, 17:36:45 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może dodaj aby zawsze do nazwy pliku dodawała się wartość odczytana z pola bazy albo choćby z pliku tekstowego
![]() czyli będziesz miał nazwapliku0.jpg nazwapliku1.jpg nazwapliku2.jpg ale trzeba dać blokade na cyferki w nazwie dodawanego pliku. bez tego jest możliwość że się powtórzy ;p Ten post edytował Swirek 3.04.2007, 17:49:55 -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Można prosić o jakiś kod? Gdyż nie jestem bardzo zaawansowany w php. Chodzi głownie o te twoją blokadę.
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
move_uploaded_file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Przeczytaj, po co jest drugi parametr... Najprościej byłoby dodać czas (time" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual) do końcówki nazwy. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
to teraz jak zrobic zeby ta kropka byla pomiedzy rozszezeniem a nazwa
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- $new_name = date(dmy_His); move_uploaded_file($_FILES['Plik']['tmp_name'],'./fotki/'.''.$new_name.''.''.$exts.'') -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- $exts to jest rozszerzenie. zaznaczylem ja na czerwono pod koniec tak. niby ta kropka tam jest (na to czerwono) ale przy uploadzie jej nie dodaje. temat sam rozwiazalem, mozna zamknac. Ten post edytował in5ane 4.04.2007, 15:03:49 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:37 |