![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pewien problem poniewaz nie wiem jak mogl bym uzyc danych z bazy danych w funkcji if.. Jesli ktos by nie ruzmial o co mi chodzi pokazuje przyklad:
Czy ktos bylby w stanie mi pomuc? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ///// teraz chce uzyc zmiennej $link.. to wystrczy ja użyć ![]() napisz co chcesz zrobic bo tu: { $nazwaa = $rekord[0]; $link = $rekord[1]; echo $link."<br/>"; //po wykonaniu tego fragmentu kodu bedziesz mial wartosc zmiennej link jedna pod druga } ale tak naprawde to nie rozumiem Twojego problemu Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mowiac ze chce teraz uzyc zmiennej $link nie chodzi mi o wypisanie jej lecz uzycie jej w fuckcji if ($opcja == $link) ale przed tym musze zamknac petle inaczej wywali mi blad ( przed } else if (..) { )
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zatem:
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niestety jeszcze ni o to mi chodzi.. koniecznie musze uzyc tego w kolejnym else if musze pokminic moze inaczej sciagnac dane z bazy?;/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja chyba wiem o co chodzi
Wystarczy ze z zeminnej $link zrobisz sobie tablice i zbierzesz w niej wszystkie linki z bazy
rozumiesz o co mi chodzi ? -------------------- --->> www.itis.pl <<---
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:22 |