![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem, Na obrazku załaczam układ katalogów na dysku. ![]() tak wyglada fragment pliku prawemenu.php proszę używać poprawnego bbcode poprawiam revyag prawe menu importuje do linkow za pomoca include. Jak otwieram link4 to nie dzialaja mi hiperlacza gdyz odnosza sie one do macierzystego katalogu a nie do jednego nizej. Jak to moge rozwiazac. dzieki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najczęściej robi się to poprzez zastosowanie adresów bezwzględnych.
Stwórz sobie stałą, w której będziesz przechowywał adres - korzeń swojej strony. Np.
wtedy prawemenu.php należy zmodyfikować w następujący sposób:
W pliku prawemenu.php jest błąd. Kod HTML nie może znajdować się wewnątrz <?php ?>. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm... ja jakoś nie zaobserwowałem takiego problemu nigy ;] mimo że, ja w indexie moej strony mam pratycznie wysztko includowane z /dane/*costam.php bo index to praktycznie sam szablon i troche grafiki ;]
no i jakoś działa a wszystkie linki w dołączanych plikach robie tak jak by miały być bezpośrednio w indexie ;] i wogole nie uzywam normalnych linków typu: a tylko takie ze gdzieś tam w kodzie mam jakiś switch albo if albo coś jeszcze i daje tak jest chyba najlepiej... z mojego punktu widzenia Ten post edytował Ermes 31.03.2007, 22:42:29 -------------------- --->> www.itis.pl <<---
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mimo że, ja w indexie moej strony mam pratycznie wysztko includowane z /dane/*costam.php bo index to praktycznie sam szablon i troche grafiki ;] Czy moglbym cie prosic abys pokazal mi gotowe Twoje rozwiazanie czy tu czy prywatnie wyslal ? Nie chodzi mi o kopiowanie Twojego zrodla strony a zrozumienie tego schematu. dzieki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:48 |