![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Yo!
Mam pewien problem. Kod mojego okna wyglada tak [zrobiony na podstawie ksiazki "PHP i MySQL Witryna WWW oparta na bazie danych" Kevin Yank"]:
Omowienie kodu: - zmienna $id_filmu to przesylany identyfikator filmu w URL - w zmiennej $opis_film jest pobrana wartosc z tablicy filmy w bazie MySQL - w $filedata jest plik graficzny Klopot w tym ze nie wyswietla mi ten skrypt na raz i obrazka i tekstu :/ Moge wyswietlic, albo tekst, albo obrazek. Wydaje mi sie, ze wszystko przez linijke header("content-type: $mimetype");, ktora okresla mi typ na "nie" tekst :/ Jak wymaze ta linijke header("content-type: $mimetype"); i echo $filedata; to tekst sie wyswietla. Jednak w takiej formie jak powyzej to nie dziala :/ Ktos pomoze? Dzieki Ten post edytował idas 28.03.2007, 20:52:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
zdaje mi sie że musiałbyś to rozbić na 2 pliki bo w jednym nie można dwóch nagłówków przesłać od obrazka i tekstu...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozbic jak?
Bo robiac include('plik_test.php'), gdzie w tym pliku mam cala procedure pobierania wartosci opis_film i pozniej robiac echo $opis_film, efekt jest caly czas ten sam :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2006 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziwnie jakoś to robisz ;| a jaki cel dokładnie chcesz osiągnąć ?
dobra książka na początek ![]() -------------------- Bez takich avatarów - moderator
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pierwszym pliku łączysz się z bazą danych i pobierasz sam opis filmu. Wyświetlasz go mniej więcej tak:
A w drugim pliku (get_img.php) łączysz się z bazą danych, pobierasz typmime i danepliku, wysyłasz nagłówki i dane zdjęcia -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Kicok Szefie dzieki dziala
![]() macek co dziwnie robie? Tak po prostu jest w tej ksiazce... Ten post edytował idas 29.03.2007, 16:29:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:26 |