![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego kiedy zrobię tak:
to kiedy zrobię: <?php echo $_SESSION['numer_sprawy']; ?> dostaję taki wynik: 32978"> test pomimo że zmienna Glob_nr_Umowy = 32978 ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo do $_SESSION['numer_sprawy'] nie przypisujesz:
tylko:
Zapisz to w ten sposób:
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo do $_SESSION['numer_sprawy'] nie przypisujesz:
tylko:
Zapisz to w ten sposób:
Nie nie tak nie mogę zrobić (może źle do tego podchodzę) ale chodzi o to aby do zmiennej sesji przypisać pewną wartość w momencie kliknięcia w link Pzdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ahaaa... no to całkowicie źle do tego podchodzisz, bo tak się JavaScript i PHP nie łączy. Jeśli chcesz, żeby to przypisanie do sesji nastąpiło bez przeładowania strony, to poczytaj o AJAX
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Ahaaa... no to całkowicie źle do tego podchodzisz, bo tak się JavaScript i PHP nie łączy. Jeśli chcesz, żeby to przypisanie do sesji nastąpiło bez przeładowania strony, to poczytaj o AJAX Coprawda dopiero zaczynam programowanie w php ale nie wierzę w to że przekazanie zmiennej jest aż takie skomplikowane cały myk polega na tym że chcę przekazać zmienną do innej strony (ktoś mi poradził żeby zrobić to za pomocą zmiennej sesji) ale nie używając metody $_get w post nie wiem jak to zrobić więc próbuję w taki sposób dajcie jakichś pomysł.. -moje się już skończyły |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli chodzi o twoje pobieranie zmiennej do sesji to jest Herezja
![]() zrób tak: 1. Ściągnij sobie advAJAX 2. Zrób sobie plik którym za pomocą POST w AJAXie wyślesz wartość linka i potem php sobie ją przypisze do sesji. Małe info: Ajax na chłopski rozum polega na otwieraniu okna w tle (nie widocznego) w którym dokonane sa operacje i ich wynik jest zwracany jako text w JS. -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:46 |