![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
czy jest taka możliwośź żeby edytować plik httacces żeby właczyć includowanie zdalnych plików? np chcę zrobić coś takiego:
-------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <Files plik.php> AddType text/plain .php </Files> Zapisz to jako .htaccess na drugiserwer.pl. Tyle, że wtedy każdy dostęp do tego pliku (także po wpisaniu do przeglądarki: http://drugiserwer.pl/plik.php) zakończy się wyświetleniem kodu źródłowego. W każdym bądź razie kombinuj w tym kierunku. -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <Files plik.php> AddType text/plain .php </Files> Zapisz to jako .htaccess na drugiserwer.pl. Tyle, że wtedy każdy dostęp do tego pliku (także po wpisaniu do przeglądarki: http://drugiserwer.pl/plik.php) zakończy się wyświetleniem kodu źródłowego. W każdym bądź razie kombinuj w tym kierunku. no dobrze, ale ja słyszałem że jest taka możliwość zrobienia to na własnym serwerze, aby włączyć tę funkcję w php bo domyślnie jest wyłączona. -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat no dobrze, ale ja słyszałem że jest taka możliwość zrobienia to na własnym serwerze, aby włączyć tę funkcję w php bo domyślnie jest wyłączona. Jakby na własnym serwerze dało się 'wyłączyć parsowanie PHP na innych serwerach', to wszyscy by sobie kradli hasła z plików config.php ![]() Ten post edytował Kicok 26.03.2007, 14:54:57 -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Jakby na własnym serwerze dało się 'wyłączyć parsowanie PHP na innych serwerach', to wszyscy by sobie kradli hasła z plików config.php ![]() toś mi pomógł ![]() -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może w drugim pliku, umieść taki fragment.
A na drugim serwerze pobierz plik w ten sposób powinno działać Ten post edytował Michal2000 26.03.2007, 16:17:03 -------------------- "Wszystko powinno być zrealizowane tak prosto, jak to tylko możliwe, i ani trochę bardziej prosto" Albert Einstein
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:46 |