![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem mieć skrypcik który by dodawał 20%... Ale problem mi się wyświetla-jest 12 cyfr i +E12 i chciałbym pełną licbę czy czegoś mi brakuje?
-------------------- Warsztaty - AMATORSKIE . Ale za to : PHP , JavaScript, obsługa MYSQL, CSS, no i oczywiście HTML, AJAX! I tyle...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
PHP ma ograniczenie co do liczb, powyżej pewnej podaje już tylko przybliżenie. To co widzisz to sposób zapisu licz z dużą liczbą zer (czy to po lewej od przecinka, czy po prawej) spotykany często w fizyce i chemii
![]() +E12 oznacza że to co masz + 12 zer czyli <cos> * 10^12 ![]() Jeżeli chcesz taką liczbę ładnie sformatować, użyj: number_format" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() - przykłady masz ładnie opisane po Polsku ![]() Btw, jak chcesz zwiększyć liczbę o 20% to pomnóż ją przez 1.20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo dziękuję, o to coś mi chodziło...
-------------------- Warsztaty - AMATORSKIE . Ale za to : PHP , JavaScript, obsługa MYSQL, CSS, no i oczywiście HTML, AJAX! I tyle...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:00 |