![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!!
Poszokuje jakiś fajny system downloadu co maskuje jednoczesnie linki(standardowo) ale ... jest problem mam konto z php itp. ale nie mam MySql'a ;/ i tu problem mam nadzieje że doradzicie mi jakiś fajny i DZIAŁAJĄCY system downloadu. Do tej pory probowalem kilka systemow i byly kipskie lub zawierały błędy z góry dziękuje!!!!! FoX ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Long Island, NY USA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten dzila bardzo dobrze dla mnie
[php:1:c5868f1710]<?php # link do download jest jak # # http://www.domain.com/download.php?id=1 # # id=1 jest to pierwszego pliku (pirewszy.exe) ponizej # $files = array( 1 => "pierwszy.exe", 2 => "drugi.exe", 3 => "trzeci.exe" ); // mozesz dodac wiecej plikow // 4 => "zdjecie.gif"; // 5 => "skript.php"; $files_folder = "/home/virtual/siteX/fst/var/www/html/sekret/"; // dokladna sciezka do folderu z plikami do zaladowania // with trailing slash $log_path = "/home/virtual/siteX/fst/var/www/html/"; // dokladna sciezka do log pliku $log_file = "zaladowany.txt"; // nazwa log pliku # ##################################################################### if ($id > count($files)) // zobacz czy ktos nie proboje zlamac kodu { echo "Nie mazna znalesc tego pliku do zaladowania."; // jesli id jest wieksze niz ilosc plikow // daj blad }else{ // lub idz dalej $date = date("Y-m-d H:i:s"); // Dzisiejsza data 2001-05-22 18:15:16 format $log = fopen($log_path.$log_file, "a"); // otworz log plik fputs($log, $m.",".$date."n"); // napisz ktory file i o ktorej byl zaladowany fclose($log); // zamknij log plik # wyslij plik do zaladowania # $size = $files_folder . $files[$id]; if (detect_browser($HTTP_USER_AGENT) == "ie") { Header("Content-type: application/force-download"); }else{ Header("Content-Type: application/octet-stream"); } Header("Content-Length: ".filesize($size)); Header("Content-Disposition: attachment; filename=$files[$id]"); readfile($size); } ######################################################################### function detect_browser($var) { if(eregi("(msie) ([0-9]{1,2}.[0-9]{1,3})", $var)) { $c = "ie"; }else{ $c = "nn"; } return $c; } ?>[/php:1:c5868f1710] ten skrypt pozwala na niepokazanie gdzie znajduja sie pliki i zapisuje w log kiedy i ktory plik zostal zaladowany bardzo latwo mozna dodac kto zaladowal ten plik (ip, domain itp) Bardzo wazne - musisz podac prawidlowa sciezke do plikow w tym przypadku musisz zaladowac pliki do sekret folder na server i zaladowany.txt zrob chmod 666 lub 777 (abys mogl zapisac) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 10:30 |