![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jest to jeden z tych działów w których jeszcze nie pisałem... pomijając jednego posta... A skoro już trochę tutaj siedzę to pasowało by coś tu wrzucić. Więc proszę
sposób użycia... jakże banalny
Klasa generuje zwykłe pliki php w których znajduje się tablica $config zawierająca wszystko co sobie ustawiliśmy ... jak się klasa spodoba to może coś tam jeszcze dodam ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Kiepsko. Do obsługi innego pliku musisz tworzyć nowy obiekt, użycie tylko tablic, a gdzie xml, ini, yaml etc. ? Brak łączenia dwóch tablic (array_merge)
Pierwszy raz widze, aby kontruktor wracał boolean. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ooo... jestem jeszcze troche początkujący ...
Cytat Pierwszy raz widze, aby kontruktor wracał boolean. i jak widać nie znam się na zwyczajach ... to było robione w 5 minut ... no ale dobra... poprawie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
faktycznie ... na przyszłość będę pamiętał ...
<!-- Edit ... Chciałem się jeszcze dopytać :
,
czy
Robi to w praktyce jakieś znaczenie :?: Cytat Brak łączenia dwóch tablic (array_merge) eee... które tablice miałeś na myśli :?: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja również podspisuje sie pod tym pytaniem
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Powinien być obsługiwany każdy typ. Zależy jakie dane trzeba zapisać
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Typ typem, ale jestem ciekaw jak wg standardów xml powinno to być. XML jeszcze sie nie czepiałem dopiero teraz zaczynam i tak sie wlasnie nad tym zastanawiam ...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Miałem na myśli coś takiego:
w klasie jest tablica z konfiguracją i dodajesz do niego kolejną tablicę z konfiguracją (attach( $array )) |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Typ typem, ale jestem ciekaw jak wg standardów xml powinno to być. XML jeszcze sie nie czepiałem dopiero teraz zaczynam i tak sie wlasnie nad tym zastanawiam ... w XML'u masz opisana strukturę dokumentu, nie masz narzuconych jakiś konkretnych sposobów przechowywanie danych, stosujesz takie jakie są Ci aktualnie potrzebne. Dlatego każdy jest poprawny, lecz w każdym lepiej się przetrzymuje pewny rodzaj danych, a inny wręcz się nie da. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:05 |