![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chodzi mi o to aby wstawić rekord do bazy za pomocą odnośnika, czy sie tak da wogóle miało by to wyglądać jakoś tak:
na stronie z html mam dajmy taki odnośnik i próbuje metodą get (metoda nie ma znaczenia) <a href="./koszyk.php?name=nokia> Nazwa "nokia" ma sie znaleść w bazie skrypt wygląda narazie tak:
Nestety juz pierwsze zapytanie nie działa od razu przechodzi do "else 'błąd'" Co tu musze zastosować czy musi być formularz czy da sie jakos inaczej uruchomić? // prosze pamietac o bbcode |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę
PHP->Przedszkole Zastanów się czy w tabeli koszyk masz jakiekolwiek dane. Jeżeli ta tabela będzie pusta to przejdzie Ci do echo "błąd"; No i możesz usunąć @ sprzed mysql_query() a nuż widelec pojawi się jakiś błąd. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Acha nie wiedziałem że tabela nie może być pusta teraz działa. Apropo pytanie to czemu nie może być pusta, czy jest jakas metoda że może być pusta a wartość zostanie wprowadzona, pytam z ciekawości.
Dzięki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no przeciez sam zalozyles warunek:
if (mysql_num_rows($result)==1) Warunek ten mowi ze tabela nie dosc ze nie moze byc pusta, to musi miec tylko jeden rekord. jakby miala wiecej to tez by byla kicha. Poco ty wogole dajesz to zapytanie:
przed wlozeniem do tabeli? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ok rozumie chyba sie nie wyspałem dziś dzieki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 06:22 |