![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem polega na tym, że potrzebuje obrazek dołączony do formularza odpowiednio przetworzyć. Głównie zmienić jego rozdzielczość. Jeżeli chodzi o przerobienie obrazka to potrafię, problem pojawia się w momencie kiedy chce sprawdzić czy dołączony obrazek w formularzu ma właściwe rozszeżenie - jpeg, jpg, gif, png, oraz jaką ma wielkość - bo chce ograniczyć wielkość przesyłanego obrazka.
Tak więc nie wiem na czym polega różnica w zapisie nagłówka formularza: Zdjecie1 - C:/Program Files/WebServ/temp/file-uploads\phpA4.tmp jak wyśle taki formularz to plik ma rozszeżenie *.tmp - mogę mu sprawdzić jego wielkość (kb) za pomocą funkcji filesize itd... - przetworzyć - gorzej jeżeli ktoś nie dołączy jpega - odrazu pojawia się błąd tak więc jak zastosuje taki formularz to przesyła on nazwę obrazka w raz z rozszerzeniem: Nazwa zdjęcia - P1282763.JPG ale pojawia się: Warning: filesize() [function.filesize]: stat failed for P1282763.JPG in C:\Program Files\WebServ\httpd\dodaj_3.php on line 132 Rozmiar kb - 0
W czym problem - czy jest jakiś inny sposób na określenie wielkości dołączonego w formularzu obrazka? No tak, znalazłem już rozwiązanie - problem tkwił w błędzie nagłówka przegladarki i w tym, że nie używałem tablicy $_FILE ![]() Kto szuka - ten nie błądzi! Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:04 |