![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 3 Dołączył: 9.02.2006 Skąd: moree.webd.pl Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
wita,
Wcześniej ładnie wszystko chodziło a teraz dup*
Co jest zle?? -------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
tu WEJDZ TU I DODAJ !!! :) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem nawet czy taki zapis:
jest poprawny bo nigdy takiego nie używałem ( SET kojarzy mi się tylko z UPDATE ) ale ja bym zrobił to tak:
Sprawdź czy takie zapytanie będzie poprawne. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 3 Dołączył: 9.02.2006 Skąd: moree.webd.pl Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
to samo :]
nie ma żadnego błędu. -------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wykorzystaj funkcję mysql_error() i zobacz jaki błąd zwraca baza danych, lub jeżeli nie wiesz jak wykorzystać funkcję mysql_error() wyświetl zapytanie i sprawdź jego poprawność bezpośrednio w bazie ( np phpMyAdmin )
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
może inaczej jest w tym problem ze nie pokazuje się zapisano poprawnie
tylko tak jak bym F5 nacisnął :] :] Ten post edytował kt1 24.02.2007, 12:08:14 -------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
|
|
![]()
|
|
może inaczej jest w tym problem ze nie pokazuje się zapisano poprawnie tylko tak jak bym F5 nacisnął :] :] A dane do bazy są zapisywane ![]() Czy nie są zapisywane i nic się nie pokazuje ![]() -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Nie ma :]
-------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
|
|
![]()
|
|
Nie ma :] Gadasz jak pan Kononowicz "Nie ma" ... ale czego nie ma ![]() ![]() -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Ja nie jestem wygadany
![]() wpisałem w pola temat, tresc i nacisnąłem wyslij i strona się odświeżyła ale nie dodał się rekord do bazy danych. ![]() -------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
|
|
![]()
|
|
Ja nie jestem wygadany ![]() wpisałem w pola temat, tresc i nacisnąłem wyslij i strona się odświeżyła ale nie dodał się rekord do bazy danych. ![]() No to wiemy już coś: Nie dodał się rekord do bazy danych ... czyli nie wykonało się zapytanie. Albo nie jest poprawne, albo zmienna $send ma inną wartość. Tak się zapytam odgórnie. Piszesz, że chodziło wcześniej a teraz nie chodzi ? Zmieniłeś serwer, albo jego konfigurację ![]() ![]() Sprawdź czy w ogóle wchodzisz do warunku gdzie chcesz wykonać zapytanie. Jeżeli tak, to sprawdź czy zapytanie jest poprawne ( wyświetl je i wykonaj bezpośrednio w bazie danych ). Jeżeli to zawiedzie to szukamy błędu dalej. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpisz funkcje wyświetlająca błędy (mysql_error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual), oraz wyświetl zapytanie i sprawdź, czy te zapytanie działa (bez PHP):
-------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
tak robie przez POST a bezpośrednio to działa zrobiłem tak jak napisał JaRoPHP i nie ma zadnego błedu nic a nic. Ten post edytował kt1 24.02.2007, 13:40:48 -------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
|
|
![]()
|
|
tak robie przez POST a bezpośrednio to działa A robisz gdzieś np takie coś:
itp .. itd .. i dotyczy to wszystkich zmiennych które masz w tym kawałku kodu ![]() Zrób tak jak mówi JaroPHP lub sprawdź czy zmienne mają takie wartości jak powinny mieć. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
sprawdzałem wartości moją takie jakie powinny być
a co do
to tak nie robie :] na samej górze jest kod jak wykorzystuje i nic nie zmieniam to nic nie daje :] ![]() ![]() Ten post edytował kt1 24.02.2007, 13:49:50 -------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
|
|
![]()
|
|
Jak wykonasz tak zmodyfikowany kod pokaże Ci się coś na stronie ![]() -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Chyba masz racje bo w send ma wartosc: nie pokazuje się nic
to jak to naprawic?? jak zrobie dodawanie z tego http://www.grzeszczyk.3it.pl/kurs_mysql/5.php to tak samo nie działa :] ![]() Ten post edytował kt1 24.02.2007, 15:01:48 -------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
|
|
![]()
|
|
Zobacz tak zmodyfikowany kod -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
to samo :]
tak samo jak wczesniej pisałem naciskam buttona i kasuje się wszystko nie dodaje się do bazy to będe musiał robic na dwóch plikach :] a.php formularz b.php zapisanie do bazdy danych :] :] ja się podaje ![]() jest taka lipa ze nie moge poprzez skrypt usuwać w z bazy danych
ehh Ten post edytował kt1 24.02.2007, 15:43:38 -------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki otrzymasz rezultat po wykonaniu takiego kodu:
EDIT: Zgodnie z wątpliwościami 2 posty niżej: kluczowe fragmenty należy podmienić... Ten post edytował JaRoPHP 24.02.2007, 16:05:31 -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
o to bład
Błąd... Wartość POST = i co mam stym zrobic ![]() -------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:29 |