![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jak widać jestem nowy na forum więc zaczynam od pszedszkola. Mam nadzieję że będę w przyszłości pomocny dla forumowiczów i że zagoszczę tutaj na dłużej. Mój pierwszy problem przy stawianiu pierwszych kroków w php wygląda następująco. Otóż muszę wygenerować formularz o n inputach. Tzn użytkownik podaje mi liczbę i chcę wygenerować tyle inputów ile dostałem od użytkownika oraz zapisać wyniki w jakichś zmiennych (tablicy ?) tak żebym mógł później z tego korzystać bez względu na to czy imputów będzie 3 czy 20. Będę bardzo wdzięczny za podanie odpowiedzi. Pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Nadaj każdemu polu nazwę name="pole[]" Następnie w php po przesłaniu danych w pętli możesz odczytać wartość wszystkich danych:
itd; Pozdrawiam, Łukasz edit: nie napisałem co to $i - nr rekordu w tablicy a ile rekordów to count($_POST["pole"]) a jak je wybrać to pętla for, gotowca nie napiszę, pogłówkuj, to najlepsza metoda na naukę ![]() powodzenia! Ten post edytował kossa 21.02.2007, 19:25:40 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie o to mi chodziło i nie chciałem gotowca
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat nie posiada prefix'u, wyślij do mnie PW z poprawną nazwą tematu to otworze.
Zamykam -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 02:13 |