![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uruchamiam skrypt i startuję sesję, w dalszej części skryptu jest przekierowanie na obcy host. Z obcego hosta jest przekierowanie na host z którego startowaliśmy ale sesja już nieistnieje ? Czy podczas przekierowania na obcy serwer mój serwer uznaje że sesja została zakończona ?
pzdr Ten post edytował jastu 9.05.2007, 10:18:52 -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sesja być może nie jest zakończona, ale na pewno to nie będzie ta sama sesja, którą wystartowałeś przy pierwszym wejściu na stronę. Ponieważ request przychodzi od innego klienta, i serwer nie jest w stanie rozróżnić, która to sesja
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm... to inaczej (dokładniej) :
- serwer 1 : zapisuję w sesji zmienną po czym następuje przekierowanie na serwer 2 - serwer 2 : przekierowanie na serwer 1 - serwer 1 : zmienna zapisana w sesji już nie istnieje ![]() @cezar : klient jest ten sam (?) -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A ID sesji przekazujesz?
![]()
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Wracam do problemu ..tylko troszkę go rozbuduję
- przekierowaie i przekazanie SID jest dla mnie jasne, sesja jest kontynuowana, co zrobić jeśli użytkownik w sesji zapisał kilka zmiennych a wymagane jest przekierowanie na inny serwer i powrót z kontynuacją sesji. SESID przekazuję w url tylko jak się dostać do tej wcześniej utworzonej tablicy zmiennych w sesji ? Czy tablica sesji podczas przekierowania na inny serwer jest usuwana ? pzdr Ten post edytował jastu 9.05.2007, 10:16:47 -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 14:40 |