![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2005 Skąd: Zamość Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam baze danych w Accessie. Chciałbym ją zmigrować do mysql i aby tam juz zoastały zapisywane dane i pobierane przy odpaleniu accessa. Można to zrobic wyczytalem z mssql, lecz czy ez z mysql? ![]() ![]() prosze o rade.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dane z Acessa możesz wyeksportować np. do pliku cvs i później za pomocą np. php zaimportować te dane do mysql lub bezpośrednio za pomocą php i ODBC połączyć się z baza acessa i zaimportować dane, wiele jest możliwości, delphi, .Net, na tym forum znajdziesz przykłady wykorzystujące php - poszukaj.
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2005 Skąd: Zamość Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
wiem jak wyeksportowac, ale czy da sie cos takiego zrobic, ze odpalasz access a dane sa pobierane z mysql, a nie z bazy accessa. W accessie tylko chcialbym zrobic interfejs ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dołączam się do pytania...
-------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien, ale podejrzewam, że nie. Głównie ze względu na różnice w tych silnikach baz danych oraz różne implementacje języka SQL.
Po co interfejs w Accessie a dane w MySQL? To przecież nawet nieoptymalne jest. -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się z accessa podłączyć do mysqla bo tak robiłem. Access odczytywał dane z tabel i je wyświetlał. Jak nie zgadzał mu się jakiś typ danych to ładował #. Jak pojadę do pracy to oblukam bo teraz nie mam możliwośći.
-------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ew. jakie alternatywy zamiast Accesa proponujecie do obsługi MySQL?
PHP w tym momencie nie wchodzi w grę, bo klient chciałby obsługiwać bazę z poziomu Access'a jub czegoś innego okienkowego :/ A dlaczego ma się łączyć z MySQL? Z bazy korzysta również PHP na serwerze... _____________ Pisanie czegokolwiek w C++ nie wchodzi w grę w tym przypadku... A szkoda :/ Ten post edytował mokry 18.02.2007, 22:12:16 -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:47 |