![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 6.02.2007 Skąd: Kotlina Kłodazka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozdro 600
Wyświetlam sobie z bazy wszystkie wpisy
To tylko fragment kodu... kod działa i wszystko wyświetla... Są to wpisy z księgi gości, fajnie działa, ale jeżeli wpis jest dłuższy to rozwala mi to strone jak zrobić żeby wyświetlało się np. tylko 100 znaków a następne przechodziły do następnej linijki hmmm Dzięki za ost podpowiedzi respekt ... ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 6.02.2007 Skąd: Kotlina Kłodazka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
próbowałem parę razy na różne sposoby pewnie robie jakiś śmieszny błąd chyba że źle coś zrozumiałem
sprawdziłem sobie w bazie i w tabeli wpisy i w niektórych wierszach mam takie coś hmmmm sprawdziłem kiedy wpisuje dane i nacisnę enter to dodaje się <br> do tabeli
hmmm można napisać coś takiego żeby tekst samoczynnie przechodził do nowej linii podczas pisania w oknie Ten post edytował piotrek_ma_problem 12.02.2007, 14:03:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem gdzie widzisz problem. Wordwrap zawinie Ci łańcuch znaków dodając po określonej liczbie znaków znak nowej linii czyli <br /> lub \n . I to u Ciebie robi.
Jeśli chcesz na bieżąco sprawdzać czy długość łańcucha jest zbyt długa użyj javascript. Poszukaj na google jakiejś funkcji do tego. Tutaj jest coś takiego: http://www.bigbold.com/snippets/posts/show/869 -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
działa ale zmienia tylko w pierwszym chyba cos poplątałem w pętli
![]() Czasem jest lepiej upewnić się czy coś nie działa, a nie liczyć, że ktoś zrobi to za nas bo można dać plamę... Ten post edytował piotrek_ma_problem 12.02.2007, 14:39:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 1 Dołączył: 31.08.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Masz przykład
$tekst = wordwrap($tresc, 90, "\n"); Ładnie łamie linie. Jeżeli nie chce to działac nie wiadomo dlaczego zawsze możesz liczyc każdą literke i td ![]() explode() |
|
|
![]()
|
|
już wiem łamie ale wyrazy jeżeli ktoś napisze w ksiedze gości długi wyraz składający sie np z hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh to wywala mi sttrone |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze mozesz próbować funkcją
Ale to będzie męczące wordwrap powinno działać bez zarzutu dziwne ![]() -------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:51 |