![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam sobie stronke i np. przechodze do dzialo jakiegos, adres zmienia mi sie na index.php?mod=products ale stwierdzam ze chcialbym zmienic jezyk, czyli get'em przesylam sobie informacje 'lang'.
i caly problem polega na tym ze nie wiem jak zrobic przekierowanie do tej strony ktora jest aktualnie otwarta a nie do index.php. mam cos takiego:
ale jezeli zmienie sobie pare razu jezyk na jednej stronie to robi mi sie balagan: index.php?mod=product&lang=en&lang=pl&lang=en&lang=pl&lang=en&lang=pl&lang=en czy mozna to jakos poprawic?? mod_rewrite nie wchodzi w gre.... edit: dodatkowo po kilkukrotnym kliknieciu zle odczytuje zmienna lang - wiec jakby to poprawic? Ten post edytował korki 9.02.2007, 23:35:49 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze sprawdz czy jest juz lang a jak jest to odczytaj sobie QUERY i zamien lang przez wyrazenie regularne ale to juz powie ktos inny
![]() pozdrawiam -------------------- Pozdrawiam
kriqs mam nadzieje ze pomoglem :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobilem cos takiego:
juz sie nie krzaczy przy kliknieciu pare razy na zmiane jezyka, ale niestety dalej adres robi sie troche "przydlugi" po kilkukrotnym kliknieciu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj może zbudować zmienną $query tak:
Może trochę tego wyszło sporo ale powinno problem rozwiązać. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
ale nie rozumiem jak mam pozniej sie z linku do tego odwolac skoro na stale masz przypisany lang :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
będzie to z pewnością kombinacyjne, ale nie stać mnie o tej porze na lepsze myślenie :)
w linii 6 i 11 mojego kodu powyżej zmień 'pl' na '#LANG#'. budując linki zrób:
pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:44 |