Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

4 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> NIE DLA 22% VAT NA INTERNET
Sir Blade
post 25.09.2003, 16:36:55
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

klikac tu
Go to the top of the page
+Quote Post
ramze
post 25.09.2003, 17:30:16
Post #2

-----

wszędzie wysłałem.

--------------------
CMG: CMG.
+Quote Post
Fo
post 25.09.2003, 17:36:55
Post #3

-----

ja rowniez wyslalem wszedzie, jesli to cos pomoze... to zawsze warto sproobowac :?
+Quote Post
BzikOS
post 25.09.2003, 17:57:38
Post #4

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Poooszłooo smile.gif
+Quote Post
kris_
post 25.09.2003, 21:18:50
Post #5

-----

bosh ale wy jestescie naiwni
jak juz kobietami w ciazy i studentami latali dziure budzetowa
bezrobotnymi i rodzinami wielodzietnymi
to przy internecie nawet im reka nie zadrzy
chyba ze pojdziemy jak gornicy rzucac śruby i koktaile mołotowa w gmachy rządowe
+Quote Post
BzikOS
post 25.09.2003, 21:24:27
Post #6

-----

Zaszkodzić nie zaszkodzi, a kto wie.. może pomoże.
+Quote Post
Sir Blade
post 25.09.2003, 21:31:23
Post #7

-----

Cytat
...chyba ze pojdziemy jak gornicy rzucac śruby i koktaile mołotowa w gmachy rządowe

akurat gornicy i ich sposoby walki to mnie tak interesuja jak zeszloroczny snieg. zwykla chuliganka podkrecana przez pasozytow ze zwiazkow zawodowych

btw temat powstal bo uznalem, iz taki sposob dzialania jest dobry aby walkonie z wiejskiej sie opamietaly (tak jak to mialo miejsce np. barami mlecznymi)

pzdr
+Quote Post
wojtek
post 25.09.2003, 21:34:45
Post #8

-----

Ja wyslalem pod kazdy mail, zaraz dostalem odpowiedz z Ministerstwa Nauki i Infrormanatyzacji (czy jakos tak, juz nie pamietam i senny jestem ;p).Takie lanie wody ogolnie, ogolna idea taka ze chca zalagodzic skutki wprowadzenia 22% vat. Napisalem dluuuuga odpowiedz, zobaczymy czy odpowiedza raz jeszcze (tamto pewno szablon mieli).

Ok, to tyle, ide spac.
+Quote Post
Fo
post 25.09.2003, 22:03:53
Post #9

-----

wiecie, tak sobie wlasnie wrocilem ze spacerku z kolezanka i tak razem doszlismy do wniosku ze w tym kraju juz dla zwyklego czlowieka.. takiego przecietnego ... zycia nie bedzie - panstwo najwyrazniej chce wytepic taki typ czlowieka ktory zarabia po 800 zl miesiecznie a charuje jak wol.... co do internetu to ... szkoda ze nasze panstwo jest tak skorumpowane i kazdy tutaj reke myje jeden drugiemu, drugi trzeciemu.... osobiscie to jestem tym zalamany, jak to wejdzie to w przyslosci przysiegam tutaj wszem obecnym ze bede sie staral robic jak najwiecej przekretow na niekorzysc panstwa i utrudniac jak tylko bede mogl zycie co poniektorym walkoniom.... moze plete bzdury, byc moze ale siedzi we mnie duzy gniew z tego powodu co sie teraz u nas dzieje.... taaak prawda ... sytuacja sie polepsza dzieki temu UE ... no jaasne..... dla tych ktorzy maja na to kase ... im bedzie sie zylo jeszcze lepiej ... natomiast szary czlowiek zniknie.... mam 17 lat i niby powienienm miec jakies marzenia... pomysly na swoja przyszlosc..... niestety narazie martwie sie o pomysly aby miec za co zjesc kawalek chleba dnia nastepnego kiedy wstane za pare lat i bede musial sobie sam radzic.... narazie jestem na utrzymaniu rodzicow... chociaz i oni ledwo wiaza koniec z koncem i nawet sam jesli mam jakas kase to im ja oddaje na oplaty dla tego naszego porypanego (przepraszam za wyrazenie ale juz nie moge) kraju.... az plakac sie chce....

jesli ta ustawa czy co to wogole jest - bo jest to cos wyssane z palca ... wejdzie w zycie to niewiem co zrobie ale najprawdopodobniej nie bede juz mogl cieszyc sie tym oknem na swiat.... :cry: sad.gif

edit : tak sobie czytam to co pisalem i jeszcze mnie nachodzi ciekawosc czy przypadkiem tam nie korzystaja nie tylko z mycia reki, ale takze korzystania z wazelinki czy tez mydelka.... bo w tym kraju jest naprawde wszystko mozliwe a raczej wszystko co skandal - to u nas.... rolleyes.gif
+Quote Post
Barnaba
post 25.09.2003, 23:03:31
Post #10

-----

przedmowca ma racje ja tego kraju jakos za ojczyzne juz nie uznaje, skorumpowani wszyscy jak sie samemu nie zacznie oszukiwac to sie miec nie bedzie nawet na chleb, o mieszkaniu juz nie mowiac a co dopiero o internecie. ja tam uwazam ze aby sie polepszylo to trzeba kilku rzeczy:
wywalic caly ten rzad ktory jeszcze mysli ma z czasow prl, ustalic nowy ale na zasadzie umowy zlecenia gdzie wiekszoscia bedzie sie go wywalalo, pozatym kazdy kto chce byc politykiem niech da jasny plan tego co chce realizowac, niech zacznie od obnizenia pensji radnych a potem niech szuka rozwiazan nastepnych problemow, przed kazda wazniejsza uchwala powinno byc referendum czy ludzie aby napewno tego chca itd mozliwosci jest duzo ale jakos my jako polacy wolimy doplacac do gornictwa itp ktore od 10 lat przez rzad nie przynosza rzekomo zyskow... poprostu paranoja a co bedzie za kilka lat...

--------------------
ciemność!? widze ciemność?! ciemność widzę!!!
Oficjalna strona programu Copy Handler
Tani Hosting: DmkProject.pl
+Quote Post
nobody
post 26.09.2003, 06:41:29
Post #11

-----

Poszlo z 5 maili, ale i tak nikt nie odpisze angrysmiley.gif .

--------------------
(none)
+Quote Post
ramze
post 26.09.2003, 09:10:56
Post #12

-----

Robimy ogólnokrajową rozpierduchę!!!!! Zorganizujemy protest!!!! Dla kogo Oni tam sąquestionmark.gifquestionmark.gif? Dla nas, nie robią nic na naszą korzyść to należy ich zwolnić!!!!

NIE NOWYM PODATKOM!!!!!

NIE LUBIĘ ICH WSZYSTKICH!!! PRZECIWSTAWMY SIĘ PRAKTYKOM PAJACÓW Z RZĄDU!!! TO NIE SĄ POLITYCY TYLKO CWANIAKI I KARIWROWICZE!!!!!

____
Cenzura: Seth Seth zaingerowalem w Twoją cenzurę ponieważ wielu mogło sądzić, że użyłem dużo gorszego wylgaryzmu niż ten, którego użyłem (nie użyłem pier**** ale piep*** patrząc na poityków gorsze wulgaryzmy mi na myśl przychodzą smile.gif). Ponioslo mnie bo na nich nie ma mocnych a jak było źle tak nic się nie zmienia.

--------------------
CMG: CMG.
+Quote Post
scanner
post 26.09.2003, 10:06:12
Post #13

Grupa: Zarząd

Myślicie że krzyk coś da? tongue.gif
ramze: wyluzuj tongue.gif

--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
+Quote Post
Barnaba
post 26.09.2003, 10:10:35
Post #14

-----

no wlasnie oni sa tam dzieki nam dlatego trzeba ich zwolnic jak kazdego zlego pracownika...

--------------------
ciemność!? widze ciemność?! ciemność widzę!!!
Oficjalna strona programu Copy Handler
Tani Hosting: DmkProject.pl
+Quote Post
wassago
post 26.09.2003, 10:10:59
Post #15

-----

sluchajac tej wiadomosci dzis rano doszedlem do wniosku ze obojetnie co bysmy zrobili - obojetnie ile petycji zostanie wyslanych. rzad (politycy) maja nas w dupie bo przeciez oni beda zarabiali wiecej na naszym 22% podatku. w polsce nic sie nie zmieni dopoki komuchy beda przy wladzy. ja osobiscie sie pogodzilem ze w naszym pieknym kraju nie bedzie juz dobrze, a nasze wnuki to juz wogole przesranre beda mieli..

pozdrawiam

ps. czakam na opodatkowanie tlenu wdychanego :wink:

--------------------
+Quote Post
scanner
post 26.09.2003, 10:28:04
Post #16

Grupa: Zarząd

Cytat
nic sie nie zmieni dopoki komuchy beda przy wladzy.
Dzieciaki, czemu jak nie ma sie czego czepić, to czepiacię sie "komuchów"? Czy nie rozumiecie, że naprawdę niewaqżne, czy na górze siedzi czerowny, czarny, zielony, czy lepper. Niech sobie siedzi kto chce - ważne jest jego podejście do spraw ludzi, którzy mu (im) zaufali i których reprezentują.

Jak dla mnie w rządzie może być nawet Królik Bugs i Świnka Porky - jedyne co mnie interesuje, to to, jak będą dbać o moje interesy. A najważniejszym moim interesem jest żyć godnie i na odpowiednim poziomie zarówno materialnym jak i intelektualnym.

To czy ktoś jest komunistą, klerykałem czy chłopem ze słoma w butach gówno mnie obchodzi. Szanuję poglądy każdego człowieka, poza faszystami/nazistami. I wybaczcie obrzydzenie mnie ogarnia, gdy słyszę własnie określenia typu "komuch".

Powiem jeszcze jedno. Pamiętajcie, że obecnych prawicowców wyedukowała i wyniosła do "elit władzy" właśnie "komuna", na którą teraz każdy sra. To w tamtych czasach CI LUDZIE za pół świni zdobywali dyplomy na uczelniach, na które nas teraz najczęściej nie stać. Chyba że ktos ma na tyle dobrze w domu, że nie musi zapieprzać do roboty zaraz po szkole średniej i może się spokojnie uczyć na dziennych.
Żałuję, że ja nie mogłem.

--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
+Quote Post
patrycjusz
post 26.09.2003, 10:43:05
Post #17

-----

scanner zgadzam się all z tobą... też dzisiaj szkoła jedyna na jaką mnie stać to wieczorowa niby wypasiona ale jednak wciąrz wieczorowa bo niepracując nie byłoby mnie stać na żadną..
a tak poważnie to mało ludzi wie dlaczego tak się dzieje....
o tóż wyjaśnię wam bo mam dostęp do konkretnych informacji (nie pytajcie skąd poprostu mam) ...
najpierw dane...
-dochód w przyszłym roku - lekko ponad 150 mld zł
-wydatki w przyszłym roku - prawie 200 mld zł
-wzrost PKB
#rząd pnad 4 %
#ekonmiści lekko ponad 2,5%

Zadłużenie dynamicznie wzrastające z dnia na dzień - ponad 50 mld zł
mam tu na mysli długi w bankach zachodnich jak i nasze zadłużenia zoobowiązujące wobec innych instytucji.
No i sprawa przedstawia się tak.
Mamy stabilna dobrze wyprofilowaną - gospodarke - tak proszę się nie śmiać.Inflacja od bardzo długiego czasu jest stabilna, podobnie jak kursy walut (spłaty długów zagranicznych) itp.
Problem naszej gospodarki leży po stronie wydajności wydawanych pieniędzy..
Przedstawię wam przykład..
Mieszkałem do 19 roku życia w bielsku - białej ... moim rodzicom powodziło się róznie ("czasami musielismy być zapisaniw sklepie w zeszycie") i czasami korzystalismy z "usług" pomocy społecznej, podkreślam czasami bo zawsze staralismy się najpierw na własną ręke wywalczyć(czyt. zapracować) co sie dało. A tym czasaem obok nas mieszkała (mieszka do dziś i tak samo żyje) rodzina która ode nie pamiętnych czasów korzysta z opieki społecznej...tutaj pragnę zaznaczyć że wszyscy w tej rodzinie są w pęłni sprawni.. i jak korzysta z tej opieki społecznej... miesięcznie dostają sporo (chodzą lepiej ubrani niż moja rodzina) a np tpsa nie może im wskutek nie płacenia telefonu go odciąć , podobnie elektrownia -prąd itd.
Takich przykladów można mnożyć..... naprawdę rozejżyjcie się wokół siebie ile wokół was jest nie robów!! Ja nie mówie ludzi biednych , ale takich co nic kompletnie nic nie robią i żyją na koszt naszego państwa.. ostatnio znajomy mi to policzył... i wyszło mu że każdy z nas płaci średnio na opiekę społeczną ok 700 zł przy średnio zarabiających...
To zostawiam wam do przemyslenia....
A podwyżka na net.... chmmm.. tutaj wam powiem ( z tego samego źródła informacji) że wygląda to tak...
rząd polski (a przynajmniej uczciwa jego część a jest taka!!) stara się w tej chwili ratować nasze dupy... tak tak ... wiedzcie o tym że w momencie gdy długi i zoobowiązania państwa wzrosną jeszcze troche to kaput ... leżymy... i wiedzą że jedyną szansą na wyciągnięcie na to pieniędzy jest zabranie nam.
I ogłaszam wszem i wobec że ja się zgadzam na moje dopłacenie i spłacanie naszych długów... ale na miłość boską niech to w końcu idzie na to a nie na takie rzeczy jak 13-14 dla górników których 70% to przepija... tak zgadzam się dam nawet i więcej bo moi dziadkowie ofiarowali swoje życie za ten kraj ale niech to idzie na rozbudowanie naszego państwa i polepszanie nam życia a nie rozwijanie sitw(poczytajcie na stronach eksperckich o problemach górnictwa), skorumpowanych urzędów( szkoda wymieniać),chcących tylko więcej pracowników budżetówki (np górnicy)...
Myślę żę złożyłem wam długi wywód.......
Heah ale ja sam się nie załamuję .... wiecie dlaczego??
Bo da się tutaj żyć ... bo można tutaj żyć w miarę bezpiecznie i na ten chleb jak się chce to da się zapracować.... Nie chciałbym mieszkać w każdym innym kraju gdzie nie byłoby moich bliskich i który jest biedniejszy (mamy 35 miejsce na ponad 200 sklasyfikowanych krajów) i tma gdzie rządzi dyktatura i za koszulkę z fiutem na plecach mozna zginąć -białoruś...
Pozdrawiam PatS
+Quote Post
wassago
post 26.09.2003, 11:54:36
Post #18

-----

scanner, szanujmy siebie i swoje poglady. tez masz racje w swoim poscie.

--------------------
+Quote Post
kris_
post 26.09.2003, 11:56:51
Post #19

-----

po 1 nie piszcie takich dlugich listow bo sie ciezko czyta
a po 2 to polecam wszystkim ksiazke "Biali Głupcy" faceta ktory nakrecił "Zabawy z Bronia" to tak na poprawienie humorow zebyscie wiedzieli ze w USA jest podobnie. Wg mnie natura ludzka jest taka iz w demokracji zawsze bedzie łapówkarstwo , korupcja , bałagan. Np jedyny kraj ktory znam w ktorym w mojej subiektywnej ocenie Państwo jest dla ludzi przez kraje Demokratyczne uważane jest za despotyczny kraj nieprzestrzegajacy praw czlowieka bo np: za kradziez zamiast więzienia grozi kara chłosty. No i premier tego panstwa rzadzi krajem nieprzerwanie od kilkudziesieciu lat i nie jest wybrany w wyborach demokratycznych.
Przy okazji chciałem podziekować wszystkim ktorzy powiedzieli TAK dla UE. Nie wiedzialem ze az tak szybko wyjdzie to nam wszystkim bokiem! Noi ale macie coscie chcieli ;)
+Quote Post
kris_
post 26.09.2003, 11:58:37
Post #20

-----

aha no i jeszcze jedno
prawo europejskie mowi
ze stawka na internet nie moze byc nizsza od stawki podstawowej.
Tylko ze w innych krajach UE stawka podstawowa to kilka do kilkunastu procent a nie 22!
+Quote Post

4 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:12