![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Skąd: Gdansk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
własnie jestem na etapie kończenia jednej stronki, mam jeden problem, dlaczego w taki sposób zadeklarowane style nie chcą działać?? (wklejony kod brałem z dwóch stron i mocno przerobiłem na własne potrzeby) W FF wszystko jest wporządku, na dwóch różnych wersjach w IE nie chce działać. Jak zaczynam zniemiać zwłaszcza !doctype i xmlns to nagle zaczyna wszedzie niby działać, ale w FireFoxie jest lipa bo nie dzialają skrypty JavaScript. Ehhh dwie h mi zeszło na szukanie i ... nie wiem, pogubiłem się A w ten sposób fragment css:
-------------------- Inteligentny dom inteligentny dom tanio
Inteligentny budynek Automatyka budynkowa LONworks KNX KNX sklep KNX sklep eib |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: C:/Windows/Temp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to e FF nie działają skrypty js. Masz włączoną obsługę java script w ustawieniach? Po za tym jak w FF nie działa js to zobacz co wywala debuger js
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj tak:
A dokument XML powinien wyglądać: A ze stylami nie rozumiem ? :| Najpierw dołączasz plik .css a później robisz zagnieżdżanie css'a ? Ten post edytował lopik 20.01.2007, 00:57:00 -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Skąd: Gdansk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wstępie dziękuję za sugestie.
Zmieniłem tak jak w ostatnim poście, dalej problem, debugger wywala problem z następującym kodem, dokładnie z document.all
przeczytalem ze document.all jest archaicznym rozwiązaniem IE. Jak go zastąpić? Ten post edytował grudziu 21.01.2007, 18:54:05 -------------------- Inteligentny dom inteligentny dom tanio
Inteligentny budynek Automatyka budynkowa LONworks KNX KNX sklep KNX sklep eib |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast
Kod document.all.menu_rozwijane elementowi menu_rozwijane nadaj id i odwołuj się tak: Kod document.getElementById("id_menu_rozwijane")
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze oprócz poprawnego DOCTYPE proponowałbym dać go w jednej linijce, wtedy na pewno powinno się włączyć Standards mode.
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi Ci o DOCTYPE w jednej linijce ?
A co to za różnica ? -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czasami IE się na tym wykłada.
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:03 |