![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nauka konkretnej platformy to duża inwestycja czasu, chciałbym by była przemyślna. Żadne porównania, ani marketingowe teksty z domowych stron projektów nie są tak pomocne, jak doświadczenia użytkowników, dlatego pytam was o zdanie. Jaki framwork? Czynniki istotne dla mnie (od najważniejszego):
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 3 Dołączył: 29.07.2005 Skąd: Szczebrzeszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do drugiej czesci to tylko nie joomla!!! tragedia, czegos tak zlego nie widzialem:/
a co do frameworkow to jesli chcesz pisac we frameworkach z ery php4 to dobrze wybierasz. ja bym tego nie zrobil... Ten post edytował pawel_k 16.01.2007, 22:33:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 384 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2004 Skąd: Grodzisk Mazowiecki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja może krótko. To co wybierzesz zależy od Ciebie. Co będzie dla Ciebie wygodne i najlepsze.
Temat już był wałkowany, tu i na pro. Frameworki: Symfony, Agavi A jeżeli chodzi o CMS pod grono, to zapomnij. Lepiej napisz na ww. frameworku dobrą aplikację. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja nie rozumiem ludzi, którzy chcą się uczyć, a patrzą na starocie... jeśli już się uczyć to tylko PHP5 :/ Inaczej to kicha.
@Strzałek: popieram ![]() Ten post edytował sf 16.01.2007, 23:21:26 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~ymir proszę na przyszłość zapytać najpierw wyszukiwarkę.
Jak już wspomnieli poprzednicy temat był poruszany już klika razy i omawiany naprawdę dokładnie. Ja ze swojej strony mogę polecić najnowocześniejszy, napisany tylko i wyłącznie pod PHP5: Symfony. Framework trudny i wymagający ale dający gigantyczne możliwości, których na próżno szukać gdzieś indziej. Żaden inny framework nie da Ci takich narzędzi jak Symfony. Mówię tu przede wszystkim o sfControlPanel plugin oraz o całej gamie innych bardzo przydatnych pluginów ułatwiających pracę twórcy strony oraz oferujących wiele ciekawych bajerów. Ogromnym plusem jest to że projekt jest bardzo żywy a jego developerzy aktywni. W chwili obecnej jest bardzo stabilna wersja 1.0 beta4 a pod koniec obecnego tygodnia jest zapowiadana pierwsza wersja release-candidate. RC ma być ok dwie/cztery a potem wersja 1.0.0 stable najlepszego frameworka dla PHP5. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:42 |