![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Hej
Moje ulubione słuchawki Philips'a zakończyły dziś swój żywot. Dobrze sobie działały przez kilka lat, jednak fotel okazał się silniejszy ![]() ![]() W związku z tym zastanawiam się nad wyborem kolejnych. Nie jestem może jakimś audiofilem, dlatego raczej nie planuję zakupu sprzętu za 500 czy 1000 zł. Chciałbym kupić duże nauszne słuchawki z dosyć długim (z 4m) kablem, na tyle silnym, że nie zerwę go przy pierwszym szarpnięciu. Na Allegro widzę sporo sprzętu w granicach 100 - 150 zł, nawet o dość dobrych parametrach (jakieś Technicsy i Sony), zastanawia mnie jednak ich wytrzymałość, co ma, niestety, w tym przypadku priorytetowe znaczenie. Możecie coś polecić? -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
DeyV w takim razie polecam Ci zastanowić się nad zakupem jakiś słuchawek bezprzewodowych.
![]() ![]() Ważne może się też okazać czy potrzebujesz mikrofonu przy nich i czy nie przeszkadza Ci ewentualnie wolno stojący. Jeżeli spodobał Ci się Philips to warto by było zostać przy nim. ![]() ![]() Obrazek Mój kumpel jest graczem i polecał mi słuchawki "Creative HQ - 1700" nie testowałem, ale znając go to na pewno bardzo dobry wybór. Duży plus to cena ~120zł. Obrazek Jeszcze Strzałek ostatnio jakieś nowe, ale nazwy nie pamiętam - cieszył się ze drgają. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hwao and DeyV: Radziłbym bez Creativów. Mam złe doświadczenia z tą firmą. Ogólnie niska jakość.
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat hwao and DeyV: Radziłbym bez Creativów. Mam złe doświadczenia z tą firmą. Ogólnie niska jakość. Ogolnie bardzo dobrze uargumentowana odpowiedz. Ja na codzien korzystam z dwoch par sluchawek. -> Creative EP-630 -> Sennheiser HD555 Obie pary sobie bardzo cenie. Creative - jedne z najlepszych sluchawek dousznych - znakomite do komorek czy playerow Mp3 - przydatne kiedy jest sie w terenie - doskonale izoluja dzwieki z zewn. Mozna sie skupic nad czyms - podpinasz do notebooka i cisza ![]() Ale my nie o tym. Przez dlugi czas korzystalem z nausznych sluchawek Phillipsa ale niedawno wyzionely ducha rowniez. Dlugo sie zastanawialem nad kupnem drugich. Kupilem sluchawki za 360 zlotych. Na poczatku myslalem ze to glupota, ale kiedy powedrowalem do sklepu HiFi zmienilem zdanie. Przestrzennosc dzwieku - pojecie dla mnie zupelnie nowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przewodowosc i nie - zlacza tych sluchaweczek sa swietnie wykonane - tam gdzie jest zamontowany kabel w sluchawkach jest metalowa obwodka - do srodka nie zagladalem ![]() ![]() Radze sie zastanowic nad jakimis przewodowymi badz nie pelnymi Sennheiserami a gwarantuje ze nie bedziesz zalowal ani zlotowki wydanej na nie. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HQ-1700:
składane średniej wielkosci lekkie (spokojnie można na miasto wyjść) genialna jakosc wygodne DJski wyglad przedłużany pałąk dla dopasowania do rozmiaru głowy ekskluzywne wrażenie http://www.skapiec.pl/site/cat/49/comp/82187_komentarze/ http://www.ceneo.pl/;015116942-10.htm -------------------- Goya - Szkoła Hakerów Support Team
http://goya.SekretyHakerow.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NuLL, jedna osoba z mojej rodziny jest DJ'em, i tez poleca firmę Sennheiser. "W tej kategorii cenowej nie do pobicia"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sennheiser'y są nie do bicia jeżeli chodzi o high-endowy sprzęt. W segmencie budżetowym jest po prostu ogromna konkurencja, a Sennheiser robi po prostu doskonałe słuchawki jak na tę cenę.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sony MDR-P80. Niedrogie, lekkie i wygodne. A zima grzeją uszy na przystankach
![]() Sennheiser - bez wachania. Ten post edytował Vogel 14.02.2007, 13:11:38 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam sklep komputerowy [zmoderowane]
Tylko Altec Lansing.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sennheiser. sam mam HD 280PRO, ale w niższym segmencie cenowym też coś się napewno super znajdzie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tam polecam słuchawki reloop RH-3100, posiadam takie od miesiąca i jestem z nich w pełni zadowolony.
http://allegro.pl/item163771230_promocja_r...f_vat_4dj_.html Pozdrawiam Darektbg -------------------- skocz.org - system skracania linków
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sennheisery wg mnie nie są takie dobre jak Creative- a to dlatego, że miałam S i się zepsuły (zaczęły charczeć i potem przestały grać), a C mam dłużej i jak na razie jestem bardzo zadowolona..
-------------------- Goya - Szkoła Hakerów Support Team
http://goya.SekretyHakerow.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:56 |