![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Ostatnio dostałem zlecenie na, że tak powiem "odwzrorowanie" serwisu bajer.pl z dodatkami Ajax. Podjąłem się wyzwania. Cały kod php jest opatry na Vframe framework, jestem autorem grafiki (oprócz loga) oraz kodu php. Nie jestem odpowiedzialny za treści strony, bowiem to nie moja działka. Zapraszam do oceny wykonania mojej pracy ![]() www.fotka4u.com Pozdrawiam, Athlan Ten post edytował Athlan 13.01.2007, 01:36:43 -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystie listy odnośników powinny być zrobione za pomocą list, czyli <ul>, <li>.
Używasz XHTML 1.1, a stosujesz tak przestarzałe znaczniki jak font. Jeśli chcesz pisać w XHTML 1.1, to wysyła przeglądarkom stronę jako dokument XML, czyli z mime-type application/xhtml+xml. Takie text/html to zostaw dla badzIEwia. http://doktorno.boo.pl/index.php?q=art008 Podstawowym podziałem elementów XHTML jest podział na liniowe i blokowe. Blokowych *nie wolno* umieszczać wewnątrz liniowych, tak jak to robisz z wrzucaniem div do a. Jeśli chcesz mieć blokowy odnośnik to zrób a { display: block; } Dodano: jeszcze jedna uwaga ─ stosujesz komentarze XML <!-- wewnątrz script. Wiesz, że przeglądarka ma prawo wyrzucić cały skrypt? Pozbądź sie tych komentarzy. Ten post edytował Zajec 13.01.2007, 15:25:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Design:
- Kolorystyka jest za rozowa - Efekt "szkla" w pasku nawigacyjnym na gorze jest zle zrobiony - Te malutkie teksty pod linkami w nawigacji w topie robia syf -> robi sie napackakane - Kolory na dole ( na rozowym pasku sa nie widoczne) Usability: - Mysle ze lepiej byloby w glosowaniu zrobic linki zamiast przycikow i zeby nie wyskakiwol dialog o zalogowaniu tylko przekierunkowywal na strone z logowaniem. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jeśli chcesz pisać w XHTML 1.1, to wysyła przeglądarkom stronę jako dokument XML Zrobiłem i troszkę się sypie, przykład: Kod Rejestrując się automatycznie <a href="http://fotka4u.com/info/regulamin/" title="" />akceptujesz nasz regulamin</a>. Podświetla błąd składni: </a>. A to Ci żarcik? Za takie coś ja dziękuję ![]() ![]() Font uzył mój zleceniodawca, pinformowałem mu o <span> , dzięki za info ![]() Odnośnie elementów blokowych: w stylu jest display: block; dla elementu div.menu a.button. czyli chyba dobrze nie ![]() ![]() Na temat komentarzy: mam użyć zapisu : Kod <script type="text/javascript" language="javascript"> ? czy może wogóle wywalić jakiekolwiek komentarze i naskrobać czysty kod?<![CDATA[ costam ]]> </script> Teraz pare zdań do @nasty_psycho kolorystyka, wielkość fontu i efekt szkła to kwesia gustu, tak chciał zleceniodawca - tak zrobiłem ![]() ![]() ![]() About usablity: wiem, powinienem, ale nie mam w tym projekcie takiego czegoś jal strona logowania. Form jest po prawej stronie. Zapraszam do dlaszej oceny, dziękuje za dotychczasowe głębokie przejżenie kodu ![]() Pozdrawiam, Athlan ![]() Ten post edytował Athlan 14.01.2007, 20:28:04 -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Wina po Twojej stronie. Próbujesz zamykać znacznik a, którego wcześniej nie otworzyłeś - więc wyrzuca błąd.
2) <![CDATA[ warto stosować, nie spowoduje błędów gdy użyjesz później znaków mniejszości, większości, amperandół itp. w skrypcie. |
|
|
![]()
|
|
Cytat 1) Wina po Twojej stronie. Próbujesz zamykać znacznik a, którego wcześniej nie otworzyłeś - więc wyrzuca błąd. A to ciekawe, przyjżyj się temu kawałkowi kodu: Kod Rejestrując się automatycznie <a href="http://fotka4u.com/info/regulamin/" title="" />akceptujesz nasz regulamin</a>. znacznik jest otwarty, dla bonussu znalazło się i jego zamknięce ![]() dalej wina po mojej stronie? ![]() Ten post edytował Athlan 14.01.2007, 21:20:32 -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to ciekawe, przyjżyj się temu kawałkowi kodu: Kod Rejestrując się automatycznie <a href="http://fotka4u.com/info/regulamin/" title="" />akceptujesz nasz regulamin</a>. znacznik jest otwarty, dla bonussu znalazło się i jego zamknięce ![]() dalej wina po mojej stronie? ![]() Tak, po twojej ( ![]() <a href="http://fotka4u.com/info/regulamin/" title="" />akceptujesz nasz regulamin</a> powinno być:
A strona pod względem oprawy graficznej wogóle mi się nie podoba, mogłeś bardziej poszaleć z tym różem ;-) -------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: C:/Windows/Temp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-logo, do wymiany. jest trochę takie, hmmm, kiepskie. Czcionka w nim jest tragiczna
![]() -menu, do wymiany ![]() -reszta, jak poprawiony będzie top to będzie OK Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 09:54 |