![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 1 Dołączył: 11.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
Mam pewien problem odnosnie thumbnail obrazka: polega on na tym, ze ustawiam rozmiar 99x59 a thumb robi sie na szerokosc 59 lecz zeby zachowac proporcje wystaje znacznie poza okreslona wysokosc 59 i w ten sposob strona mi sie moze rozjechac. i tu pytanie: Da sie to jakos obejsc te proporcje? Zeby skrypt bral pod uwage ze ma do dyspozycji 59x99 i wg tego ustalal proporcjonalny obrazek? prosze o pomoc pozdrawiam -------------------- Web-Anatomy.com - tworzenie serwisów internetowych oraz stron www z okolic Bielska-Białej. Zapraszam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ten... widzisz tu gdizesz wrozke? moze bys wkleil ten skrypt ktory ma robic miniature?
![]() -------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 1 Dołączył: 11.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pytam jak a nie szukam bledu - sam sobie zastosuje sposob
Ten post edytował bastek8989 12.01.2007, 16:37:32 -------------------- Web-Anatomy.com - tworzenie serwisów internetowych oraz stron www z okolic Bielska-Białej. Zapraszam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: C:/Windows/Temp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$maxwidth i $maxheight i po sprawie Ten post edytował eS... 12.01.2007, 16:51:00 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
to co widze nierozwiazuje problemu (z tego co widze - nie sprawdzalem)
sam sobie zrobilem dzialanie, mzoe komus sie przyda.. $newwidth = round($newwidth*$ration); $newheight = round($newheight*$ration); == u mnie jest $new_x = $image_x*$ratio_x; $new_y = $image_y*$ratio_y; to nie zalatwia sprawy wystarczy: $h = $new_y - $max_h; $new_x = $new_x - $h; $new_y = $new_y - $h; tego mi brakowalo - teraz juz nie mam problemu z uciekaniem za wskazany H Ten post edytował bastek8989 12.01.2007, 19:47:55 -------------------- Web-Anatomy.com - tworzenie serwisów internetowych oraz stron www z okolic Bielska-Białej. Zapraszam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 02:50 |