![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z tym kodem dostaje maila ale jego treść to:
Nazwisko [] Email [] Firma [] Wiadomość [] Nie przesyła mi po prostu danych z formularza tylko tak jakby pusty formularz Proszę o pomoc, bardzo mi na tym zależy Dziękuję i pozdrawiam <?php if(!empty($_POST['nazwisko']) || !empty($_POST['email']) || !empty($_POST['temat']) || !empty($_POST['wiadomosc'])) { $_POST["nazwisko"] = $nazwisko; $_POST["email"] = $email; $_POST["company"] = $company; $_POST["wiadomosc"] = $wiadomosc; $recipient .= "mail@op.pl"; $subject .= "Informacja ze strony"; $Emailbody .= "Nazwisko: [".$nazwisko."] \r\n Email: [".$email."] \r\n Firma: [".$company."] \r\n Wiadomość: [".$wiadomosc."]"; mail ($recipient, $subject, $Emailbody); } ?> Ten post edytował muya 27.12.2006, 14:01:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez tego fragmentu wogóle nic nie dostaje, poczekam jeszcze chwilę ale ostatnio juz po minucie miałem na koncie wiadomość
właśnie doszło ale znowu dostaję wiadomość Nazwisko: [] Email: [] Firma: [] Informacja: [] Czy jest taka możliwość że to wina serwera? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2003 Skąd: Giżycko / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż, jak wysyłasz żądanie z Flasha do php.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
stop();
msg.text = "Trwa wysyłanie formularza, proszę czekać..." formularz.sendAndLoad("formularz.php",formularz,"POST"); formularz.onLoad = function(success) { if (success) { msg.text = "FORMULARZ ZOSTAŁ WYSŁANY, DZIĘKUJĘ"; }else{ msg.text = "WYSTĄPIŁ BŁĄD PODCZAS WYSYŁANIA FORMULARZA..."; } } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NIe możesz funkcji wysyłającej i odbierającej nazywać identycznie.
var l:LoadVars = new LoadVars(); var s:LoadVars = new LoadVars(); s.Firma="firma; s.Nazwisko="Nazwisko"; s.Email="Email"; l.onLoad = function(b:Boolean):Void { trace("OK") }; s.sendAndLoad("strona.php", l, "POST"); |
|
|
![]()
|
|
korzystałem z tutoriala i tam tak było napisane, rozumiem, że mam inaczej nazwać wysyłanie i ładowanie ale nie wiem jak zmienic te funkcje, czy możesz mi napisać zmienione?
Dzięki za pomoc, Pozdrawiam Ten post edytował muya 30.12.2006, 13:40:29 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
To te dwie zmienne do ładowania i wysyłania mam umieścić tylko w drugiej klatce? a w pierwszej mam mieć tylko to
formularz = new LoadVars(); A po co ten kod php czy mam zamienić " na '? |
|
|
![]()
|
|
ad1. Całą procedurę przypisywania i wysyłania do 2
ad2. tak |
|
|
![]()
|
|
W drugiej klatce mam teraz
stop(); msg.text = "Trwa wysyłanie formularza, proszę czekać..." var l:LoadVars = new LoadVars(); var s:LoadVars = new LoadVars(); s.firma="company"; s.nazwisko="nazwisko"; s.email="email"; s.wiadomosc ="wiadomosc"; s.sendAndLoad("formularz.php",l,"POST"); l.onLoad = function(success) { if (success) { msg.text = "FORMULARZ ZOSTAŁ WYSŁANY, DZIĘKUJEMY"; }else{ msg.text = "WYSTĄPIŁ BŁĄD PODCZAS WYSYŁANIA FORMULARZA..."; } } Ale nadal dostaje pustego maila, możesz mi to poprawić? Dziękuję, podrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czemu tu masz tak?
![]() ![]()
![]() ![]() ![]() przeciez jak wysylasz flashem z POSTa to powino byc: $nazwisko=$_POST["nazwisko"] $email=$_POST["email"] $company=$_POST["company"] $wiadomosc=$_POST["wiadomosc"] -------------------- Zapraszam na bloga: http://matlas.obsysa.net/
|
|
|
![]()
|
|
Matlas to jak ma w końcy być z POST na początku czy na końcu z " czy z ' ?
A co z Action Scriptem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Matlas to jak ma w końcy być z POST na początku czy na końcu z " czy z ' ? A co z Action Scriptem? no masz blad bo pod zmienne wpisujesz puste wartosci tak jak napisalem ma byc i powinno ci ruszyc -------------------- Zapraszam na bloga: http://matlas.obsysa.net/
|
|
|
![]()
|
|
Kiedy miałem
$_POST["nazwisko"] = $nazwisko; $_POST["email"] = $email; $_POST["company"] = $company; $_POST["wiadomosc"] = $wiadomosc; to chociaż dostawałem informację, pusta ale dostawałem a jak mam $nazwisko=$_POST["nazwisko"] $email=$_POST["email"] $company=$_POST["company"] $wiadomosc=$_POST["wiadomosc"] to co prawda pokazuje mi się, że wysłano wiadomość ale ona nie dociera Ma ktoś jakiś pomysł? |
|
|
![]()
|
|
ehhhh... przepracowany nawet nie zauważyłem....
![]() Krew mnie pomału zalewa więc: as: var l:LoadVars = new LoadVars(); var s:LoadVars = new LoadVars(); s.Firma="Nazwa firmy"; s.Nazwisko="Imie i Nazwisko"; s.Email="do.kogo.ma.isc.mail@domena.jakas"; l.onLoad = function(b:Boolean):Void { trace("OK") }; s.sendAndLoad("http://domena.jakas/send.php", l, "POST"); i php:
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc, musiałem zmodyfikować Wasze sugestie bo dochodziło puste, ale teraz działa:
AS: stop(); var l:LoadVars = new LoadVars(); var s:LoadVars = new LoadVars(); formularz.Company="company"; formularz.Nazwisko="nazwisko"; formularz.Email="email"; l.onLoad = function(b:Boolean):Void { trace("OK") }; formularz.sendAndLoad("formularz.php", l, "POST"); php: <?php $company=$_POST['company']; $nazwisko=$_POST['nazwisko']; $email=$_POST['email']; $wiadomosc=$_POST['wiadomosc']; $reciever="mail@op.pl"; $subject="Informacja"; $headers = "From: $email"; $headers .= "\nReply-To: $email"; $Emailbody .= "Nazwisko: [".$nazwisko."] \r\n Email: [".$email."] \r\n Firma: [".$company."] \r\n Informacja: [".$wiadomosc."]"; mail($reciever,$subject,$Emailbody,$headers); ?> Kurcze, jeszcze jeden problem, wszystko dochodzi ale nie z polskimi znakami, jak wpiszę coś z polskimi znakami to dostaje maila z załącznikiem w załączniku jest treść a ąęćźżńó są zamienione jakimiś znakami, ma ktoś jakis pomysł czy mam coś zmienić w kodzie html w którym mam osadzonego flasha czy w skrypcie php? |
|
|
![]()
|
|
Poczytaj o stronach kodowych.....w jakich odbierasz dane w php i w jakich sa dane wysylane przez flasha
|
|
|
![]()
|
|
Znalazłem coś o tym
Czy wystarczy że dodam addslashes i stripslashes? <?php $company=addslashes($_POST['company']); $nazwisko=addslashes($_POST['nazwisko']); $email=addslashes($_POST['email']); $wiadomosc=addslashes($_POST['wiadomosc']); $reciever="mail@op.pl"; $subject="Informacja"; $headers = "From: $email"; $headers .= "\nReply-To: $email"; $Emailbody .= "Nazwisko: [".stripslashes($nazwisko)."] \r\n Email: [".stripslashes($email)."] \r\n Firma: [".stripslashes($company)."] \r\n Informacja: [".stripslashes($wiadomosc)."]"; mail($reciever,$subject,$Emailbody,$headers); ?> czy raczej pomoże edycja htmla <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> lub <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> ![]() Jeszcze inna wersja $imie = iconv("UTF-8", "ISO-8859-2", $_POST['imie']); $company = iconv("UTF-8", "ISO-8859-2", $_POST['company']); $email = $_POST['email']; $wiadomosc = iconv("UTF-8", "ISO-8859-2", $_POST['wiadomosc']); Ten post edytował muya 28.12.2006, 13:56:26 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Znalazłem coś o tym Czy wystarczy że dodam addslashes i stripslashes? to nie sluzy do kodowania , poczytaj manual -------------------- Zapraszam na bloga: http://matlas.obsysa.net/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 13:05 |