![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 1 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod generujący listę plików w folderze, ale za nic nie działa mi zmienna $i, która miała generować Lp w tablicy:
Gdzie jest błąd? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat , ale za nic nie działa mi zmienna $i "uwielbiam" takie teksty.... w jakim sensie ci nei dziala? wyswietla ci sie milion razy 0?Jak na moj gust to ci ten skrypt nie dziala, gdyz ty robisz closedir($dir); wewnątrz petli po ktorej przelatujesz przez $dir. ale to kolego nie wina $i tylko przedwczesnego zamykania katalogu. z takimi topicami to nie na gotowe skrypty. przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 1 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"uwielbiam" takie teksty.... w jakim sensie ci nei dziala? wyswietla ci sie milion razy 0? Jak na moj gust to ci ten skrypt nie dziala, gdyz ty robisz closedir($dir); wewnątrz petli po ktorej przelatujesz przez $dir. ale to kolego nie wina $i tylko przedwczesnego zamykania katalogu. z takimi topicami to nie na gotowe skrypty. przenosze Nie działa, to oznacza, że wyświetla tylko 1 wiersz tabeli, a powinno wyświetlić ponad 300. Przeniosłem zamykanie katalogu na koniec i dalej nic ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Nie działa, to oznacza, że wyświetla tylko 1 wiersz tabeli, no wlasnie dlatego, ze zaraz na samym poczatku zamykasz katalog.Cytat Przeniosłem zamykanie katalogu na koniec i dalej nic Na koniec czego? na koniec petli czy pozat petle? bo to tez wielka roznica. pokaz caly kod po zmianach i pamietaj, ze closedir ma byc poza petlaedit: hehe, no i oczywiscie dr_bonzo ma racje, ze czytanie katalogu ogranicza sie tylko do zwiekszania $i ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No masakra -- takie sa skutki nieczytelnego pisania
Powiedz mi co ta petla robi: ? Zawsze, nie...., ZAWSZE uzywaj klamr dla petli, ifow, elsow , itp. ![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 13:09 |