![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jestem początkujący w php mam problem ze skryptem banowania użytkowników strony przez ip Prosze pomóżcie ![]() baza danych którą zrobiłem przez phpMyAdmin na yoyo: nazwa:banned_ip id // int(11) // not null // auto_increment // primary key data // date // not null powod// varchar(100) // not null ip // varchar(30) // not null Skrypt php (ban.php):
skrypt łączy sie z bazą danych lecz w pliku np. (index.htm)
treść strony wyskakuje chociaż w bazie danych mam rekord z moim ip i powodem zbanowania i datą... Z góry dziękuje za chęci i zmarnowany czas... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ma być index.php a nie index.html
I nie wywolujesz funkcji, ty ją tylko definiujesz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dalej nic przpuszcza treść strony...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wyskakuje o tym ze jestes zbanowany w ogole?
|
|
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie wywolujesz funkcje ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dobra masz sprawdzanie a skad pobierasz te IP?? chyba zapomniales
ale oczywiscie moge sie mylic edit: pomyleczka Ten post edytował skowron-line 14.11.2006, 23:00:38 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() ![]()
|
|
no dobra masz sprawdzanie a skad pobierasz te IP?? chyba zapomniales
ale oczywiscie moge sie mylic edit: pomyleczka wiem ze tak sie pobiera ip... ip biore nieważne skąd ważne zeby działało (musze je dodać do mysql co jush zrobiłem) próbowałem na swoim ip i przepuszcza treść strony wyglada na to ze jestem bardzo początkujący... ![]() A gdzie wywolujesz funkcje ? ![]() w lini 19 pliku ban.php Ten post edytował sowa75 14.11.2006, 23:34:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i zobacz co sie stanie Kod w lini 19 pliku ban.php heheto chyba nie wiesz jak sie wywoluje funkcje Ten post edytował skowron-line 14.11.2006, 23:37:18 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
mam głupie pytanie bo już sie pogubiłem do którego pliku wkleić i gdzie bo jak do index.php przed text to wychodzi błąd:
Fatal error: Call to undefined function: sprawdz_banned_ip() in /var/www/sites/yoyo.pl/g/o/god-forces/banid/index.php on line 3 a do drugiego pliku niewiem gdzie to niepasuje... nieśmiejcie sie ja dopiero poznaje php... ![]() |
|
|
![]()
|
|
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skladajac Ci wszystko do kupy:
test.php
Dlaczego ? Napisales sobie funckje, bardzo ladnie. Teraz tresc tej funkcji trzeba dolaczyc do programu. Stad linia require_once('ban.php'). Samo dolaczenie definicji funkcji nie oznacza jej wywolania, informuje natomiast php ze taka funkcja istnieje i ze jak zostanie wywolana to sie ma odwolac do kodu wewnatrz niej. Dalej kiedy php przygotowane jest na taka funkcje (zna ja), mozemy ja wywolac podajac jako parametr IP wywolujacego, linijka sprawdz_banned_ip($_SERVER['REMOTE_ADDR']). Oczywiscie includowac/requirowac ![]() Ogolnie poszukaj jakis kursow po necie, to o co pytasz to sa podstawy podstaw wiec spodziewam sie ze informacji na ten temat bedzie zatrzesnienie. -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
wielkie dzięki wszystko działa...
aha powiedzcie który z kursów jest lepszy... http://www.leon.w-wa.pl/texts/kurs/ http://webmade.org/kursy/kurs_php/ wielkie dzięki za pomoc... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat aha powiedzcie który z kursów jest lepszy... http://www.leon.w-wa.pl/texts/kurs/ http://webmade.org/kursy/kurs_php/ Czy to jest pytanie podchwytliwe? Jesli nie, to zajrzyj do jednego i do drugiego, a zobaczysz ze obydwa sa identyczne w tresci. Roznią sie tylko wygladem. No i jedem ma o jeden rozdzial wiecej od drugiego. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
Tak to była taka mała próba szukając w internecie kursów znajduje ich bardzo dużo lecz większość nich nieróżni się niczym są pisane słowo w słowo tak samo przy wielu niema stopki z autorem (czy to nie jest nielegalne)...
Nie będe podawał przykładów... Sprawdźcie w google. |
|
|
![]()
|
|
wiesz kiedys byl taki serial M.A.S.H i tam byl taki text
ogolnie sytuacja byla taka ze kolesia cos bolalo i lekarz mowi "-niech pan pije lampke koniaku dziennie - a to pomoze?? - napewno nie zaszkodzi" kumasz co chcem powiedziec -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]()
|
|
spoko rozumie może więcej tekstów o php niezaszkodzi ale i pomoże ale to jest jak dla mnie plagiat lub zwykła kradzież...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja do pobrania ip uzywam czegos takiego. "$_SERVER['REMOTE_ADDR']" nie zawsze dziala
-------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:52 |