![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam taki pytanko, oto kawalek kodu: Kod <?php
$fp = fopen ("bli.php", "a+b"); $outputfile = "cos_tam"; fwrite($fp, $outputfile ); fclose($fp); ?> co zrobic zeby do pliku bli.php zostala zapisana zawartosc innego pliku np index.php, bo chce stworzyc szablon z ktorego beda korzystaly nowo tworzone pliki z gory dzieki za odpowiedzi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Lublin city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat witam
mam taki pytanko, oto kawalek kodu: Kod <?php
$fp = fopen ("bli.php", "a+b"); $outputfile = "cos_tam"; fwrite($fp, $outputfile ); fclose($fp); ?> co zrobic zeby do pliku bli.php zostala zapisana zawartosc innego pliku np index.php, bo chce stworzyc szablon z ktorego beda korzystaly nowo tworzone pliki z gory dzieki za odpowiedzi Rozumiem ze pod $outputfile chcesz podstawic zawartosc pliku index.php? [php:1:f94d8b7d73]<?php $fp2=fopen("index.php", "r"); $outputfile=fread($fp2, filesize("index.php")); fclose($fp2); ?>[/php:1:f94d8b7d73] -------------------- (none)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie latwiej go po prostu skopiowac?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat <?php
$fp2=fopen("index.php", "r"); $outputfile=fread($fp2, filesize("index.php")); fclose($fp2); ?> hmm, ten kod nic nie daje bo tworzy pusty plik index.php, a mi chodzi o to zeby do pliku bli.php 'zgrac' zawartosc index.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Lublin city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No bo ja podalem Ci jak pod zmienna $outputfile zaladowac zawartosc pliku index.php, polacz obydwa kody i bedzie dzialac (pobierasz zawartosc index - moj kod, zapisujesz do innego pliku - Twoj kod). Moze lepiej bedzie jak zrobisz tak jak Fido mowi...czyli poprostu skopiujesz :wink:
-------------------- (none)
|
|
|
![]()
|
|
zrobilem tak i dziala:
Kod <?php
$fp = fopen ("bli.php", "a+b"); $outputfile = file_get_contents("index.php"); fwrite($fp, $outputfile ); fclose($fp); ?> dzieki za wskazowki pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 11:21 |