![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. W moim skrypcie, który drukuje kalendarz soboty, niedziele oraz swieta zaznaczane sa w innym kolorze niz zwykły dzień. Rozwiąanie ktore jest ponizej jest dobre jesli ma sie kilka swiat.
Chciałbym zrobić plik w ktorym zapisze zobie te daty, tylko za bardzo nie wiem jak sie za to zabrac i jak wkomponiwac to w funkcje if. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odczytujesz plik z datami, każdą z dat umieszczasz w innym indeksie tablicy np:
$wieta[0]='datajakas'; $wieta[1]='datajakasinna'; robisz pętlę for.... i warunek:
Tak w skrócie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pętne for z indeksem jak w to wkomponowac?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I szybko szukaj na forum.... takich podstaw nawet nie powinieneś pytać ![]() Ostatni raz. Ten post edytował Amorph 9.11.2006, 15:02:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() |
|
|
![]()
|
|
Sorki, dziś jeżdże na flashu, nie zapomnij znaku $ rozpoczynającego zmienne!
|
|
|
![]()
|
|
Siedziałem nad tym wszytskim i jednak nie działa probowałem stworzyc tez petle foreach wszytsko jest pieknie ale nie dziala jak nalezy. Przedstawie jeszcze raz ten caly kod moze jednak jakas jest inna metoda na to aby swieta wpisane w jakims pliku byly pobierane do if'a.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 13:05 |